Bra att kommunerna satsar på naturturism!

Kommunerna har ett ansvar att utveckla landsbygden och att kunna erbjuda aktiviteter för samhällsinvånare och besökare. Det finns en otrolig potential att utveckla naturens resurser inom företagande, och inte minst inom folkhälsoperspektiv.

Kommunerna är en viktig aktör för att driva på vattenarbete och olika åtgärder gällande vatten och natur. De är ofta också ägare av skog och vatten.

Under 2017 hade vi inom fiske-och vattengruppen i sydost flera viktiga uppdrag för kommuner. Bland dessa kan nämnas att vi tog fram underlag kring en större vandringsled för Oskarshamns kommun: Ostkustleden. För Högsby kommun tog vi fram en resursplan för kommunens fiskevatten. Projektet avslutades med ett välbesökt möte där vattenråd, vattenägare och andra intresserade deltog. För Torsås kommun provfiskade vi ett flertal vattendrag i kommunen.

Från denna webbsida hittar ni resursplanen för Högsby kommun: http://www.hogsby.se/Besoekare/Turism/Fiske

Vi har kontakter och nätverk inom de flesta kommuner i regionen i sydost, avslutar fiskerikonsulenten Carl-Johan Månsson, innan han fortsätter planeringen med nya projekt som ska startas upp för året.

Hör gärna av dig till Carl-Johan via carl-johan.mansson@hushallningssallskapet.se kring hur din kommun jobbar med naturturism.