Bagarlandslaget förgyller Smaka på Värmland

Ett av årets största matevenemang som lockar tusen och åter tusentals besökare varje år arrangeras i höst vid Gustafsvik, Kristinehamn. I år förgylls matfestivalen Smaka på Värmland dessutom av det Svenska Bagarlandslaget tillsammans med Nordic Paper.

Nordic Paper har en naturlig koppling till hela Värmland  då koncernens huvudkontor samt de två största pappersmaskinerna finns i Bäckhammar, strax söder om Kristinehamn. Tillverkningen på de fyra olika bruken som finns runtom i Värmland samt i norska Greåker består bland annat greaseproofpapper som används till bakplåtspapper, bakformar och food wraps av olika slag. Bolaget är världsledande inom segmentet och naturligt nog en av Bagarlandslagets största samarbetspartner.

Bagarlandslaget har självklart valt ut sitt favoritpapper att baka på bland Nordic Papers naturliga papperssorter. Bagarlandslaget är ett glatt och duktigt gäng bagare som leds av coachen Jesper Långström, bland annat känd från SVT:s morgonprogram.

– Det är viktigt för oss att ha ett lokalt engagemang, trots att vi mest figurerar på världsmarknaden och exporterar mer än 95 procent av allt papper vi tillverkar. Men. Vi bor och arbetar i Skandinavien där skogarna ger råvaror till vårt Natural Greaseproof papper och då blir det självklart att vi även ska vara med på ett så stort evenemang som det här, säger Marie Stenquist, kommunikationsansvarig på Nordic Paper.

– Bagarlandslaget är ett gäng duktiga personer som belyser hur våra produkter används ur ett professionellt perspektiv.

Bagarlandslaget kommer att hålla till i den ”Ernst renoverade” flygeln på Gustafsvik under Smaka på Värmland, 30 september – 1 oktober. Där kommer de att baka på lokala råvaror och för den som känner för att köpa ett smakprov går det utmärkt. Nordic Paper och Bagarlandslaget kommer skänka alla intäkter till välgörenhet.

– Förutom det lokala perspektivet vill vi även jobba för ansvarsfullt företagande på ett brett plan, säger Marie Stenquist.