Appen Matglad nominerad till SveaPriset 2015

Vi gläds åt att Matgladappen är en av tre nominerade till SveaPriset 2015, och tävlar om äran och 500 000 kronor.

Matgladappen är en helt ny sorts kokbok med härliga matbilder och instruktioner steg-för-steg, som kostnadsfritt laddas ner till telefonen eller surfplattan. Och nu har appen tillsammans med två andra kandidater nominerats till SveaPriset 2015.

SveaPriset instiftades av Kvalitetsmässan 2007 tillsammans med Socialdepartementet för att stimulera it-innovationer i vården. Det är en framåtriktad utmärkelse, som vill göra skillnad genom att belöna den bästa innovationsidén inom eHälsa.

De tre nominerade bidragen är:

  • eFOTdiab, eHealth For Optimal foot Treatment in diabetes
  • Matglad – en app som gör det roligt och enkelt för alla att laga mat
  • Nytt unikt digitalt verktyg för fysioterapeuter

 

Bidragen har under hård konkurrens valts ut bland 41 insända bidrag.

Nästa steg är att vid en hearing på Socialdepartementet utveckla sina beskrivningar samt att identifiera hinder och ta fram tidssatta genomförandeplaner. Nomineringen innebär också att bidragen kommer att presenteras under Kvalitetsmässan, den 3-5 november på Svenska Mässan i Göteborg.

Den slutliga bedömningen för att kora vinnaren görs av en jury, som representerar viktiga kompetensområden inom vård, omsorg, eHälsa och innovation. Prisceremonin äger rum på Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan den 3 november. Prisutdelare är sjukvårdsminister Gabriel Wikström.

Det vinnande bidraget belönas med en glasskulptur, som är designad av konstnären Kjell Engman, samt ett utvecklingsbidrag på 500 000 kronor. Pengarna ska användas för att genomföra innovationen fram till 2017 och visa att den fungerar och ger avsedda effekter.

Läs mer om utmärkelsen på: www.sveapriset.se

Kontaktperson för Matglad

Margareta Frost-Johansson, Hushållningssällskapet Väst,
0521-72 55 60
margareta.frost@hushallningssallskapet.se