Appen MatFröjd uppmärksammad i TV4

Ny matapp från Hushållningssällskapet uppmärksammas av TV4 Nyheterna. Göran: ”Skulle bli jäkligt tråkigt att leva på blodpudding”.

Den nya appen ”MatFröjd” är ett enkelt hjälpmedel för äldre, deras anhöriga och för personal. Målet är att  äldre som har en  förvärvad eller åldersrelaterad funktionsnedsättning och som bor kvar hemma ska få en ökad matlust och matglädje.

– Det är fantastiskt roligt och inspirerande att arbetet med receptappen kommit så långt. Äldre är en växande målgrupp och fler bor hemma allt längre tid, många bor hemma hela livet. Behovet av anpassat stöd och inspiration är stort för bra måltider med fokus på matglädje och livskvalitet, säger Margareta Frost-Johansson, utvecklingsledare på Hushållningssällskapet.

”MatFröjd”-appen uppmärksammades på måndagskvällen i TV4 Nyheternas sändning där tittarna fick ta del av hur appen fungerar i praktiken hos Göran Svensson, en av användarna som testat. Han lagade fiskgryta med lax som såg riktigt aptitlig ut i fyrans inslag. Göran säger i intervjun att han inte vill leva på blodpudding resten av livet.

Appen kommer lanseras i vår och då innehålla 130 recept. Se TV-inslaget här.