Poddar

Kunskapspodden

Nu blir det lättare för dig att hålla dig uppdaterad om innovationer och entreprenörskap inom de gröna näringarna. Kunskapspodden är en gemensam satsning från RådNu/SLU och Hushållningssällskapet. Möt forskare som presenterar aktuell forskning men också politiker och entreprenörer i intressanta och tankeväckande samtal.

Sugen på mer matiga poddar från Hushållningssällskapet?

Lyssna på Hungrigpodden. På HungrigPodden pratar vi om mat, råvaror, matlagning, hälsa och miljö. Vi samtalar om hur vi i praktiken, med olika ambitionsnivå, kan äta bra och gott.

En annan matglad podd är Möt din Mat. Följ med till kunniga och engagerade odlare och andra som berättar hur produktionen går till. Du får höra kunniga hortonomer och matkonsulter på Hushållningssällskapet som ger intressanta fakta och råd om olika råvaror – från frö till tallrik. Varje avsnitt är fokuserat på en råvara i taget. Vi lär oss om odling och matproduktion, om råvaran som mat och näring samt diskuterar olika miljöaspekter. I slutet av varje avsnitt får hobbyodlaren tips och råd. Men mat är ju också mycket njutning så smak, doft och minnen kopplat till mat är också naturliga inslag i programmet.

Podden – Prima skogsskötsel

Här kan du lyssna på vår nya podd Prima skogsskötsel där vi pratar med experter och skogsägare om digitala mätmetoder, gödsling, askåterföring och andra nyheter som gör arbetet i skogen effektivare.

Podcasten Prima skogsskötsel produceras av Hushållningssällskapet. Musik: Albin Appelqvist.

Välkommen att lyssna på avsnitten här.

Mat

Vi kan livsmedel och vill gärna lära er mer därför erbjuder vi tjänster inom mat, hälsa och livsstil och mycket mer. Välkommen in på våra matsidor.

Till matsidan