Bli grön drönarpilot

OBS! Kurserna flyttas framåt på grund av läget med Covid -19. Anmäl intresse om deltagande på info.h@hushallningssallskapet.se så hör vi av oss när det blir dags.
Få ut värdefull data och optimera dina insatser med hjälp av drönaren. Var med tidigt i ett av lantbrukets och skogsbrukets mest spännande och användbara verktyg.

Drönarens roll i lantbruk och skogsbruk

Att drönarens roll i olika sammanhang är ovärderlig råder det inga tvivel om. Redan idag används den för en mängd olika sysslor i samhället. Lantbrukare och skogsägare som redan anammat tekniken nyttjar den för inventering av ex skogsbestånd och djur. För efterkontroll av markberedning, plantering och röjning. För att urskilja om ett område har ovanligt hög andel ogräs eller om det behöver gödslas extra på vissa ställen. Och mycket annat. Det är viktigt att du som företagare ligger i framkant och tillgodogör dig de möjligheter som drönaren erbjuder.

Är det svårt att lära sig köra drönare?

Nej. Med en bra instruktör och god handledning har du rätt förutsättningar för att börja. Att lära sig flyga drönaren är det enkla steget. Det är mjukvaran, lagar och regler samt användningsområdet man behöver guidning i.

Certifikat för grönt drönarkörkort

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge erbjuder två typer av drönarkurser. En grundläggande och en fortsättningskurs. Båda är endagarskurser. Kurserna hålls av vana instruktörer med bakgrund i den gröna näringen. Efter kursen bekräftas ditt deltagande med ett certifikat för grön drönarpilot.

 1. Grundläggande kurs: Grön Drönarpilot
  Endagsutbildning inriktad på de gröna näringarna. Du lär dig om drönarens egenskaper, hur man flyger samt lagar och regler.
 2. Fortsättningskurs: Drönaren i Jordbruket
  Endagsutbildning med fokus på analys av foton och filmer tagna av drönaren. Användning av analysverktyg för att optimera produktion på åkrar. Analys av beten. Nyttan av drönarens data för ditt företag.

Anmälan - Drönarkurs

  Anmälan är bindande. Avanmälan ska ske senast en vecka innan kursstart.
 • Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina uppgifter här:
  Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinges GDPR-policy