Bli grön drönarpilot

Få ut värdefull data och optimera dina insatser med hjälp av drönaren. Var med tidigt i ett av lantbrukets och skogsbrukets mest spännande och användbara verktyg.

Nytt koncept under uppbyggnad

Vi arbetar fram ett nytt koncept för att anpassa oss till de nya reglerna som Transportstyrelsen tagit fram och optimerar utbildningen för våra kunder. Anmäl intresse redan nu om deltagande på info.h@hushallningssallskapet.se så hör vi av oss när det blir dags för kursstart!

Drönarens roll i lantbruk och skogsbruk

Att drönarens roll i olika sammanhang är ovärderlig råder det inga tvivel om. Redan idag används den för en mängd olika sysslor i samhället. Lantbrukare och skogsägare som redan anammat tekniken nyttjar den för inventering av ex skogsbestånd och djur. För efterkontroll av markberedning, plantering och röjning. För att urskilja om ett område har ovanligt hög andel ogräs eller om det behöver gödslas extra på vissa ställen. Och mycket annat. Det är viktigt att du som företagare ligger i framkant och tillgodogör dig de möjligheter som drönaren erbjuder.

Är det svårt att lära sig köra drönare?

Nej. Med en bra instruktör och god handledning har du rätt förutsättningar för att börja. Att lära sig flyga drönaren är det enkla steget. Det är mjukvaran, lagar och regler samt användningsområdet man behöver guidning i.