Grön Framtid – Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbottens Ungdomsstipendium

Är du mellan 18 och 30 år och antagen till en eftergymnasial utbildning inom gröna näringarna? Då kan du ansöka Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbottens nyinstiftade ungdomsstipendium. Från och med 2023 finns möjlighet att söka upp till 50 000 kr årligen.

Vi på Hushållningssällskapet drivs av visionen om en landsbygd som lockar med ett näringsliv som växer. Som ett led i vårt arbete för att skapa en hållbar framtid för de gröna näringarna i Norrbotten och Västerbotten har vi instiftat ett ungdomsstipendium på 50 000 kr årligen. Detta gör vi för att uppmuntra till eftergymnasiala studier inom gröna näringar och för att tillgodose framtida kunskapsbehov i våra nordliga län.

Stipendiet kan delas på max 2 stipendiater per år. Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbottens Förvaltningsutskott beslutar vem/vilka som blir årets stipendiater.

Vem kan söka?

Du som ansöker ska vara född eller skriven i Norrbotten eller Västerbotten, mellan 18 och 30 år fyllda samt vara antagen till en eftergymnasial utbildning inom de gröna näringarna med bas i jord eller skog – exempelvis inom trädgård, växtodling, lantbruk eller skogsbruk.

Så ansöker du

Du ansöker genom att fylla i formuläret nedan.

Ansökan till stipendiet ska vara Hushållningssällskapet till handa senast den 28 februari.

När ansökan inkommit kommer vi kontakta dig för att få in antagningsbevis till utbildningen.

 

Läs mer om vår Personuppgiftspolicy.

Mottagaren ska uppfylla följande kriterier

• Hen ska vara född eller skriven i Norrbotten eller Västerbotten och vara mellan 18 och 30 år fyllda.

• Hen ska vara antagen till en eftergymnasial utbildning inom de gröna näringarna med bas i jord eller skog - exempelvis inom trädgård, växtodling, lantbruk eller skogsbruk.

• Hen ska kunna uppvisa antagningsbevis till utbildningen.