Att göra på Medstugans Egendom

I Medstugan finns det mycket att uppleva. Den storslagna naturen öppnar upp sig i byn och det är inte många höjdmeter att gå innan man passerar trädgränsen och du befinner dig på kalfjället. Kanske är det fisket som intresserar dig och då kan du exempelvis flugfiska i Medstugeån eller hyra båt i Saxsjön.  

Vandring
Ifrån Medstugan kan du ta dig både norr och söder ut. Följer du skoterleden söder ut över Medstugeån kan du ta dig upp på Östra Middagsfjället med högsta höjd närmare 900 m.ö.h. Var dock beredd på att leden går över myrar och bäckar och ta på dig vattentäta kängor eller stövlar.  

Väljer du att gå norr ut från Medstugans egendoms gård kan du ta den anrika gamla jaktstugevägen upp på fjället. Genom granskog och fjällbjörkskog kommer fjället sedan uppenbara sig med myrar och kalfjäll med en magnifik utsikt. Jaktstugevägen löper ca 7 km upp på fjället där den till sist slutar vid Norra jaktstugan.  

St. Olavsleden
Genom Medstugan passerar St. Olavsleden som är en pilgrimsled från Selånger i Sverige till Trondheim i Norge. Läs mer om leden här: https://stolavsleden.com/sv/