Skördefest Jämtland Härjedalen

Varje år under hösten öppnar flera gårdar sin dörr och välkomnar dig att upptäcka livet på landet. Ta med familj och vänner på en härlig utflykt med ett eller flera gårdsbesök – din närmaste Skördefestplats är inte långt bort.

Missa inte Skördefest JH 2020 19-20 september!

Vi ser ett ljus i tunneln till hösten efter denna period med Corona-virus på folk och RS-virus på fä. Det känns extra viktigt att kunna  bjuda in till Skördefesten i år efter alla restriktioner som råder i dagsläge. Naturligtvis följer vi utvecklingen för att kunna arrangera en trygg fest på gårdarna. Mer info och anmälan finns på Skördefest Jämtland Härjedalen

 

Här träffar du bonden, mathantverkaren, slöjdaren och många fler. Du kan smaka lokalproducerad mat och fika, uppleva gårdsnära aktiviteter, handla jämtländska råvaror och hantverk direkt från gårdarna, lära dig mer om matens ursprung och livet på landet.

Skördefest JH syftar till att koppla ihop länets matproducenter i genuin lantlig miljö ute på gårdarna. Besökarna får en inblick i den levande landsbygden och lära sig om matens ursprung.

2014 genomfördes Skördefest JH för första gången och har sedan utvecklats under projektet Creative Region of Gastronomy. Från och med 2018 är det Torsta AB och Hushållningssällskapet som håller trådarna ihop. Evenemangen sker i samarbete med gårdar och matproducenter. Följ oss på Facebook eller instagram.

Till evenemangets hemsida (extern länk)