Julmarknad på Jamtli

Allt som är mysigt med julen, hittar du på Julmarknad på Jamtli ! Här finns de gamla fina husen, de hemproducerade varorna, mörkret, elden och snön. Varje år lockar Julmarknad över 20 000 besökare från när och fjärran.

Det är stämningen som trollbinder – känslan kring en gammaldags marknadsplats där människor möts och trivs. Barnen kan julstöka och pyssla, träffa Jamtli-Tomten, åka hundspann, häst och släde och mycket mer. Dessutom har Jamtli “Sveriges Julmuseum” många spännande utställningar och aktiviteter att erbjuda. I kombination med mat, underhållning och kvällsöppet blir julstämningen fulländad!

Öppettider 2021 (med reservation för ändringar)

fredag 3 dec kl. 14–20
lördag 4 dec kl. 11–18
söndag 5 dec kl. 11–17

Nya utställare anmäler sitt intresse till gertrud.olsson@hushallningssallskapet.se. Etablerade utställare kommer att få en inbjudan under slutet av augusti/början av september.

Se film från Julmarknaden på Jamtli

Jultraditioner i en härlig miljö sedan 34 år i år!

Sedan 34 år är Julmarknaden på Jamtli ett årligen återkommande arrangemang. Närmare 200 utställare från Jämtlands län visar och säljer sina produkter. Vi har även en handfull gästutställare från övriga Sverige på besök under marknadsdagarna. När utställare är inbokade hittar du dem hos Bokamarknad.se. Det är mat i olika former, lokala delikatesser samt hård och mjuk slöjd. Julmarknaden som äger rum från fredag till söndag, alltid 2:a Advent, är en möjlighet för småskaliga producenter att visa och sälja sina alster samt för publiken att ta del av gammaldags jultraditioner i en härlig miljö. På Jamtlis sida kan du se vad som står i programmet.

Julmarknaden arrangeras av Hushållningssällskapet i Jämtlands län i nära samarbete med Jamtli.

Du kanske slöjdar själv och vill komma som utställare och sälja dina produkter. Alla är välkomna både glada hemmaslöjdare till företagare det är samma regel för alla, det ska vara hantverk. Kontakta Gertrud för mer information eller gå in på Bokamarknad.se och anmäl intresse.

Kontakt

Hos Hushållningssällskapet ansvarar Gertrud Olsson för utställarna, telefon 070-305 08 74 eller via mail gertrud.olsson@hushallningssallskapet.se
Hos Jamtli är Anna-Lena Ståhl arrangemangsansvarig, telefon 063-15 01 38 eller via mail anna-lena.stahl@jamtli.com

Läs mer om Julmarknaden på Jamtlis sida