Vi som jobbar här

När du vill utveckla dig själv, din produktion eller dina affärer. Vi finns för dig som vill nyttja landsbygdens resurser - till nytta för alla som bor och verkar där. Tveka inte att höra av dig till oss med din fundering!

Karin Ahlberg Eliasson

Hej det är jag som är Karin och arbetar med att leda utvecklingen och förvaltningen av Hushållningssällskapet Jämtland. Efter 15 år i Västergötland blev längtan hem till norra Sverige stor och 2018 började min tjänst som VD här på sällskapet. Tidigare har jag jobbat på Hushållningssällskapen i Västerbotten och Sjuhärad samt även i Jämtland som energi- och miljörådgivare och är sedan några år tillbaka seniorkonsult inom energi. Numera bor jag i Dvärsätt med min man och två tonårsbarn. På fritiden är det naturen som gäller, jag är dedikerad till skidåkning och åker både utförs och tvärsförs så ofta jag kan.

Mitt uppdrag på Hushållningssällskapet är att utveckla och stärka rådgivningen till de gröna näringarna. Min mångåriga erfarenhet av Hushållningssällskapens verksamheter gör att jag även är arbetar Tillsammans med andra Hushållningssällskap i vår gemensamma paroll Kunskap för landets framtid. Målsättningen med arbetet på Hushållningssällskapet Jämtland är att vi ska vara en kompetent och ledande rådgivningsorganisation inom områdena livsmedelsproduktion, växtodling, energi och teknikfrågor. Medstugan är en ofantlig resurs som genom effektiv förvaltning på sikt även ska göras mera tillgänglig för fler intressenter samt för våra medlemmar.

063-155201 | karin.eliasson@hushallningssallskapet.se

 

Gertrud Olsson

Jag heter Gertrud Olsson och stortrivs med att jobba på Hushållningssällskapet Jämtland. Sedan 2007 har jag varit med och organiserat julmarknaden och vårmarknaden tillsammans med Jamtli i Östersund.

Sedan 2018 har jag även varit del i att leda och genomföra Skördefest Jämtland Härjedalen. Det är verkligen givande att få arbeta med så många kreativa människor som deltar på marknaderna och öppnar sina gårdar på Skördefest JH. Ett annat uppdrag jag har inom Hushållningssällskapet Jämtland är vårt medlemsregister. Vår ambition är att utveckla en närmare kontakt med våra medlemmar.

 

Ida Lindman

Jag heter Ida Lindman och är Näringslivsutvecklare på Hushållningssällskapet Jämtland. Tidigare så har jag arbetat med försäljning av mathantverk i många olika former. Senast hos ett yrkesfiskande familjeföretag i Obbola, innan dess i ostdisken i Uppsalas saluhall och innan dess för ett gårdsmejeri i östra Jämtland. Under tiden har jag studerat på agronomlinjen till Landsbygdsutvecklare för att sedan ta en magister i destinationsutveckling på Umeå Universitet. På min lediga tid umgås jag med familjen, och låter matintresset ta sin tid. Min nästa matresa är något som jag ständigt tänker på.

För mig är tillgänglighet och samhörighet viktiga utvecklingsfrågor för Härjedalen och Jämtlands småskaliga livsmedelsproducenter. Att handla lokalt ska vara ett enkelt val. Det blir lättare om företag jobbar tillsammans, att samarbeta när du kan och konkurrera när du måste.

063-155204 | ida.lindman@hushallningssallskapet.se

 

Anna Dencker

Jag heter Anna Dencker, bor i den vackra byn Oviken. Jag är husdjursagronom från Ulltuna. Idag arbetar jag på Hushållningssällskapet i Jämtland med rådgivning åt mjölkproducenter gällande utfodring, hälsa, stallösningar, robotmjölkning och mycket mer. Utöver detta arbetar jag även med EU-rådgivning, markkartering, och förprövningar av djurstallar samt investeringsstödsansökningar. Tidigare har jag arbetat på Växa Sverige som produktionsrådgivare. Jag drev tillsammans med min affärspartner under ett par år en arrenderad mjölkgård. På fritiden tycker jag mycket om att vara ute, och löpning är ett relativt nyupptäckt intresse. På hösten vandrar jag gärna i fjällen, och plockar svamp så fort det blir säsong.

Jag brinner verkligen för utvecklingen av jordbruket i Norrland, och jag är helt övertygad om att vi har enormt goda förutsättningar för att bedriva en hög och kostnadseffektiv produktion av såväl grödor, som mjölk och kött. Min ambition på Hushållningssällskapet är att arbeta mera med växtodlingsrådgivning och helhetsfrågor gällande management och ekonomi på våra norrländska jordbruk. Jag hoppas att vi hörs!

070-284 48 38anna.dencker@hushallningssallskapet.se

 

Julia Pearson

Hej! Julia Pearson heter jag och är det senaste tillskottet till Hushållningssällskapet Jämtland. Jag arbetar i projektet Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen. Nyfikenheten av att upptäcka Sverige efter en internationell uppväxt tog mig till Jämtlands län. De olika årstidernas rikedom, likasinnade människor och ett magiskt kuperat landskap fick mig att stanna.

Jag har en bakgrund i bioteknik samt bageri och har varit egenföretagare, där jag drivit bageri och café. Från egenföretagare hoppade jag sedan vidare till offentlig sektor och har arbetat på Krokoms kommun som projektsamordnare. Jag fascineras och förundras av livsmedel, om hur produktionen påverkar våra liv och andras liv och inte minst klimatet och miljön. Och om vilka möjligheter det ger oss i Jämtland för att hushålla med våra resurser.

Skidåkning längtar jag till oavsett årstid. Jag älskar fortfarande att baka och har under det senaste året även på min fritid engagerat mig i en av Hushållningssällskapets Tillsammansodlingar, vilket ger en generös utdelning av både kunskap, glädje och grönsaker.

070-525 11 38 | julia.pearson@hushallningssallskapet.se