Vi som jobbar här

När du vill utveckla dig själv, din produktion eller dina affärer. Vi finns för dig som vill nyttja landsbygdens resurser - till nytta för alla som bor och verkar där. Tveka inte att höra av dig till oss med din fundering!

Karin Ahlberg Eliasson

Hej det är jag som är Karin och arbetar med att leda utvecklingen och förvaltningen av Hushållningssällskapet Jämtland. Efter 15 år i Västergötland blev längtan hem till norra Sverige stor och 2018 började min tjänst som VD här på sällskapet. Tidigare har jag jobbat på Hushållningssällskapen i Västerbotten och Sjuhärad samt även i Jämtland som energi- och miljörådgivare och är sedan några år tillbaka seniorkonsult inom energi. Numera bor jag i Dvärsätt med min man och två tonårsbarn. På fritiden är det naturen som gäller, jag är dedikerad till skidåkning och åker både utförs och tvärsförs så ofta jag kan.

Mitt uppdrag på Hushållningssällskapet är att utveckla och stärka rådgivningen till de gröna näringarna. Min mångåriga erfarenhet av Hushållningssällskapens verksamheter gör att jag även är arbetar Tillsammans med andra Hushållningssällskap i vår gemensamma paroll Kunskap för landets framtid. Målsättningen med arbetet på Hushållningssällskapet Jämtland är att vi ska vara en kompetent och ledande rådgivningsorganisation inom områdena livsmedelsproduktion, växtodling, energi och teknikfrågor. Medstugan är en ofantlig resurs som genom effektiv förvaltning på sikt även ska göras mera tillgänglig för fler intressenter samt för våra medlemmar.

Mobil 070-392 13 13 | E-post karin.eliasson@hushallningssallskapet.se

 

Gertrud Olsson

Jag heter Gertrud Olsson och stortrivs med att jobba på Hushållningssällskapet Jämtland. Sedan 2007 har jag varit med och att organisera julmarknaden och vårmarknaden på Jamtli i Östersund.

 

Sedan 2018 har jag även varit del i att leda och genomföra Skördefest Jämtland Härjedalen. Det är verkligen givande att få arbeta med så många kreativa människor som deltar på marknaderna och öppnar sina gårdar på Skördefest JH. Ett annat uppdrag jag har inom Hushållningssällskapet Jämtland är vårt medlemsregister. Vår ambition är att utveckla en närmare kontakt med våra
medlemmar.

Ida Lindman

Jag heter Ida Lindman och jobbar sedan början av 2019 som Näringslivsutvecklare på Hushållningssällskapet. Innan dess så har jag arbetat med försäljning av mathantverk i många olika former. Nu senast hos ett yrkesfiskande familjeföretag i Obbola, innan dess i ostdisken i Uppsalas saluhall och innan dess för ett gårdsmejeri i östra Jämtland. Under tiden har jag studerat på agronomlinjen till Landsbygdsutvecklare för att sedan ta en magister i destinationsutveckling på Umeå Universitet. På min lediga tid umgås jag med familjen, gärna utomhus. Fjällen och västkusten är miljöer som står mig nära. Min nästa matresa är något som jag ständigt tänker på. För mig är tillgänglighet och samhörighet otroligt viktiga utvecklingsfrågor för Härjedalen och Jämtlands småskaliga

livsmedelsproducenter. Att handla lokalt ska vara ett enkelt val! Det blir lättare om företag jobbar tillsammans, att samarbeta när du kan och konkurrera när du måste!

Telefon 070-283 59 62 | E-post ida.lindman@hushallningssallskapet.se

 

Anna Dencker

Jag heter Anna Dencker, bor i den vackra byn Oviken. Jag är husdjursagronom från Ulltuna. Idag arbetar jag på Hushållningssällskapet i Jämtland med rådgivning åt mjölkproducenter gällande utfodring, hälsa, stallösningar, robotmjölkning och mycket mer. Utöver detta arbetar jag även med EU-rådgivning, markkartering, och förprövningar av djurstallar samt investeringsstödsansökningar. Tidigare har jag arbetat på Växa Sverige som produktionsrådgivare. Jag drev tillsammans med min affärspartner under ett par år en arrenderad mjölkgård. På fritiden tycker jag mycket om att vara ute, och löpning är ett relativt nyupptäckt intresse. På hösten vandrar jag gärna i fjällen, och plockar svamp så fort det blir säsong.

Jag brinner verkligen för utvecklingen av jordbruket i Norrland, och jag är helt övertygad om att vi har enormt goda förutsättningar för att bedriva en hög och kostnadseffektiv produktion av såväl grödor, som mjölk och kött. Min ambition på Hushållningssällskapet är att arbeta mera med växtodlingsrådgivning och helhetsfrågor gällande management och ekonomi på våra norrländska jordbruk. Jag hoppas att vi hörs!

Telefon 070-284 48 38 | E-post anna.dencker@hushallningssallskapet.se