Våra medlemsverksamheter - Jämtland

I vårt Hushållningssällskap är jobbar vi under 2019-2020 aktivt med medlemsfrågorna. Denna sida fyller vi på med information om vad vi gör inom verksamhetsområdet.

Odla tillsammans. Välkommen att vara med i en gemensam odling där deltagarna delar på arbetet och på skörden!

Hushållningssällskapet och Studieförbundet Vuxenskolan vill möjligliggöra för fler att odla i stadsnära miljö eller med grannar i byn genom att starta Tillsammansodlingar. Att odla samman med andra har många fördelar. Du bär inte hela ansvaret själv, du delar på arbetet och kan åka iväg på semestern utan att oroa dig för bevattning och ogräs. Vi vill underlätta för och inspirera de som vill odla tillsammans, därför finns det en tydlig arbetsplan och ett stort nätverk av kunskap att ta del av.

En tillsammansodling kan öka trivseln och gemenskapen i samhället, deltagarna lär känna nya människor i olika åldrar och olika bakgrunder. Ni lär er mer om odling, hushållning och olika grader av självförsörjning.

För att få odla på kommunal mark krävs en avtalspart, den parten kan Hushållningssällskapet vara om tillsammansodlingen bildar ett Gille och blir medlemmar i Hushållningssällskapet.

Kontakta oss för att få hjälp med att starta en tillsammansodling eller om du vill gå med i en som redan finns!

Våra marknader – våra medlemmar!

Tillsammans med Jamtli anordnar Hushållningssällskapet Jul och vårmarknad på Jamtli. Är du medlem i Hushållningssällskapet så får du rabatt på avgiften för utställarplats.  Under evenemangen försöker vi också genomföra medlemsaktiviteter för att samla Medlemmarna. Under vårmarknaden 2019 var några medlemmar Matambassadörer under deltävlingen i SM i utomhusmatlagning.

Under Julmarknaden på Jamtli 2018 sålde Hushållningssällskapet traditionsenligt Senap – det var medlemmar från Förvaltningsutskottet som fick jobba i marknadsboden!