Vårens kurser

HIR Skåne har många kurser via Landsbygdsprogrammet och Greppa Näringen. Passa på att lära dig något nytt för att optimera din verksamhet, anmäl dig du också!

Bygga ligghall

Föreläsningar om placering och utformning av ligghallen, djurens förutsättningar för utedrift, hur man bör tänka kring utfodring, vatten, strömedel, gödselhantering med mera. På eftermiddagen studiebesök på Ekerödsrasten AB utanför Hörby som har en nybyggd ligghall för nötkreatur.

15 juni kl. 9-16. Klicka här för anmälan

 

Svenska lantraser – bevarande i teori och praktik

Välkommen till en halvdagskurs späckad med information om våra svenska lantraser av husdjur.

16 juni kl. 9-12 Klicka här för anmälan

 

Fältvandring på Sandbygård

Vi diskuterar aktuellt i grödorna och passar även på att besöka sortförsöken i höstvete och råg på Sandbygård för att höra mer om höstens sortval.

16 juni kl. 13 Klicka här för mer information

 

Droppbevattning i frilandsgrönsaker – rusta dig för framtida torka!

När klimatet blir varmare ökar risken för vattenbrist och sommartorka i sydöstra och östra Sverige. Skulle droppbevattning kunna vara ett effektivt och lönsamt alternativ till traditionella bevattningstekniker i frilandsgrönsaker? Välkommen på visning av LRF Trädgårds demonstrationsodling på Helgegården i Skepparslöv.

16 juni kl. 9.00-13.00 Klicka här för anmälan

 

Lönsam och miljövänlig betesdrift för lammproduktion

Betet är en stor resurs om det nyttjas på rätt sätt, men hur gör man för att lyckas? Målet med denna kurs är att lyfta betesdriften och visa på möjligheter för att uppnå en miljö- och klimatvänlig lammproduktion.

21 och 22 juni. Klicka här för anmälan

 

Studieresa – ekologisk nötköttsproduktion med fokus på byggnader

Funderar du på att bygga nytt eller uppdatera ditt befintliga stall? Då kan det vara bra att besöka några som nyligen haft samma tankar. Under studieresan besöker vi olika typer av stall och produktionsinriktningar för nötköttsproduktion.

Planeras att genomföras i september. Mer information»

 

Gårdsråd och styrelse

Har du funderat på om gårdsråd eller styrelse vore något för dig? 2021 erbjuder vi en utbildning, framför allt riktad till dig som är lantbrukare och inte redan har, men funderar på att starta upp, ett forum för det strategiska arbetet på gården.

Start 10 november Klicka här för anmälan

 

Enskild rådgivning inom Greppa Näringen

Vi erbjuder även enskild rådgivning inom Greppa Näringen. Genom denna rådgivning kan du tex få hjälp att göra växtnäringsbalans eller att diskutera frågor kring växtskyddshantering, gödslingsstrategier, dränering, markpackning, energi, stallmiljö och byggfrågor och mycket mer.

Anmälan HIR Skåne - Greppa Näringen 2020

Intresseanmälan
  • Klicka på pilen till höger för att välja bland alternativen ovan.

Läs mer om Greppa Näringens moduler och innehåll

 

Logotyp_EU        logo-skanegreppa_naringen_logotyp_rgb

Aktiviteterna är delfinansierade med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne.

Precisionsbevattning i bär

Under 2020 ger HIR Skåne ut fyra artiklar för att öka kunskapen om bevattning med fokus på styrning och droppbevattning. Det blir även ett kurstillfälle till hösten.

Läs del 4: Recirkulering och vattenuppsamling