HIR TB-analys

Vi mäter värdet på ditt hantverk.

Varje år samlar du in en mängd uppgifter genom ditt växtodlingsprogram. Genom tjänsten TB-analys kan du jämföra ditt resultat med andras. Ett enkelt och konkret sätt att få reda på vad du gör bra och vad du borde bli lite bättre på.

 

 

Nu har du som lantbrukare möjlighet att enkelt jämföra din odlingsekonomi med andra lantbrukare anonymt. Växtodlings- och ekonomirådgivarna har under senaste året gemensamt utvecklat den nya tjänsten HIR TB-analys.

Det du behöver göra är att se till att skördar, arealer och kostnaderna för dina insatser är uppdaterade i ditt växtodlingsprogram (utsäde, gödning och växtskydd). Därefter exporterar vi uppgifterna och sammanställer alla gårdarnas uppgifter. När bearbetningen är klar får du tillbaka din analys. Du får ta del av jämförelsen och kan utvärdera hur du ligger till jämfört med andra lantbrukare när det gäller ditt hantverk.

Det spelar ingen roll om du använder DataVäxt eller Näsgård utan det viktigaste är att uppgifterna i växtodlingsprogrammet är uppdaterade och korrekta. I den slutliga produkten kompletterar vi din kalkyl med schabloner för maskiner, arbete, torkning osv. Vi sätter även in samma skördepris för respektive gröda på alla gårdar då vi är intresserade av att jämföra själva odlingen och inte avsalupriser.

Bifogat finns instruktioner hur ni går tillväga för att vara med. Uppgifterna ska helst vara inlämnade senast den 31 oktober då vi önskar kunna skicka ut analysen senast i mitten på november. I slutet av året bjuder vi in till en gemensam träff där vi går igenom materialet i stort för de gårdar som medverkat i jämförelsen och tittar på intressanta skillnader.

 

Vid frågor kontakta Axel Lundberg, ekonomirådgivare 010-476 22 53, axel.lundberg@hush.se