HIR Praktik

- ett program för dig som har ambitionen att bli en del i teamet Sveriges vassaste rådgivare - HIR Skåne

Vårt praktikprogram vänder sig till dig som har en eller några terminer kvar att studera och möjliggör för dig som student att kombinera teoretiska kunskaper med praktiska erfarenheter. Vi har möjlighet att anpassa programmet efter dina förutsättningar, antingen genomförs praktiken under en sammanhängande period eller lägger vi upp den med cirka en dag i veckan. Total praktiktid beräknas till ca 20 till 25 dagar under perioden.

Om oss

HIR Skåne är ett ledande konsultföretag inom lantbruk och trädgård. Vår affärsidé är att optimera lantbrukarnas produktion genom personlig rådgivning och att vara en kunskapsorganisation som utvecklar svenskt lantbruk. Hos oss finns flera av Sveriges främsta rådgivare inom växtodling, horto, husdjur, miljö, vatten, energi, bygg, ekonomi och marknad. Vi har både djup sakkunskap och omfattande praktisk erfarenhet. Vi är också huvudarrangör av Borgeby Fältdagar, norra Europas ledande lantbruksmässa i fält.

Innehåll

Praktiken anpassas utifrån din utbildning och intresse. Du ges möjlighet att följa en rådgivare i dennes vardagliga sysslor för att få en känsla av vad rådgivningsyrket innebär. Vidare deltar du i utvalda interna utbildnings/erfarenhetsgrupper. Du får ett nätverk av rådgivare som du kan ta kontakt med under din resterande tid på universitetet. Du kan också få delta i ett utvalt projekt eller uppgift. Under juni månad genomför vi Borgeby Fältdagar – Du ges möjlighet att delta i både planering och genomförande av mässan.

Våra förväntningar på dig

Du bidrar aktivt med din kunskap till gagn för våra lantbrukare. Vi ser också att du under praktiktiden skriver en artikel till någon av våra tidningar eller faktabrev. Du är aktiv i vår monter under Borgeby Fältdagar.

Ansökningsförfarande

Ansökningsperioden för våren/sommaren 2023 är nu öppen. Fyll i formuläret nedan.

 

Skåne Anmälan - HIR Praktik 2023

  • I din ansökan skriver du några rader om dig själv, vilken utbildning/inriktning och vilken termin du går. Vi vill också veta vilket/vilka ämnesområden som tilltalar dig mest. Har du körkort och tillgång till egen bil, ange gärna det. Ange när i tiden du önskar din praktik. HIR Praktik kan ingå i en av skolans praktikkurser som ger dig högskolepoäng. Är du i behov av boende under din praktikperiod har vi möjlighet att bistå med våra kontakter.