Kurs i hantverksmässig, småskalig, ostproduktion

Funderar du på att börja med småskalig osttillverkning eller skulle du vilja utveckla din befintliga verksamhet inom småskalig osttillverkning?
Nu erbjuder vi en kurs i mejeriteknik för dig som är intresserad av småskalig och hantverksmässig osttillverkning på en kommersiell nivå.

Ädel matKursen leds av en mycket kunnig kursledare som själv driver ett gårdsmejeri och har vunnit flera priser för sina ostar. Kursen kommer ges under mars 2022, och kommer bland annat innehålla;

•Två kvällstillfällen med teori där du får lära dig om råvaran, hygien, olika tekniker och olika typer av ostar.
•Två heldagar, vardagar, i mejeriet för att prova på och följa processerna från råvara till färdig produkt.

Kursen tar max 10 personer vilket ger stort utrymme för den enskilde. De praktiska momenten är i halvgrupp.

Skicka dina kontaktuppgifter till:
infohalland@hushallningssallskapet.se
så får du en direktinbjudan med mer information.

Inbjudan som pdf för utskrift