Ekonomiska effekter av deltagande i Lean Lantbruk

I sommar kommer fyra agronomstudenter samla in ekonomiska resultat från ett 60-tal lantbruksföretag runt om i Sverige.

Arbetet är en del av projektet Lean Lantbruk som nu drivits i tre år. Datainsamlingen kommer användas till räkenskapsanalyser för att undersöka den ekonomiska effekten av att tillämpa lean inom lantbrukssektorn.

Det här är studenterna som arbetar med projektet på Lilla Böslid fram till 22 augusti:

Emil Mossberg
Jag heter Emil Mossberg och är en agronomstuderande skåning som börjar mitt femte och sista år på SLU till hösten. Jag sommarjobbade på Lilla Böslid förra året och trivdes så väl att jag bestämde mig för att återvända. På fritiden gillar jag att hålla på med löpning och friluftsliv.

Henrik Svensson
Mitt namn är Henrik Svensson och ska börja mitt 4e år på Agronomprogrammet- ekonomi till hösten. Jag är uppvuxen 2 mil norr om Växjö i Tjureda socken. På fritiden spenderar jag gärna tid i skogen, inte helt ovanligt med bössan hängandes på axeln.

Hanna Person
Jag heter Hanna Person och är uppväxt två mil söder om Ljungby. Studerar sedan fem år tillbaka på agronomprogrammet på SLU i Uppsala med inriktning företagsekonomi och landsbygdsutveckling. Mina intressen på fritiden är jakt och segling.

Sebastian Remvig
Mitt namn är Sebastian Remvig, jag är en glad Skånepåg med 23 vintrar på nacken. Jag började studera till agronom 2013 och har precis avslutat mitt tredje år på utbildningen. Min fritid spenderar jag gärna i vattnet, antingen simmandes på ytan eller med snorkel och cyklop på.

Läs mer om Lean Lantbruk här. Under hösten 2016 startar det upp nya 18-månaders utbildningar.