Smaka på Vänern

Nu lyfter vi fisk från Vänern!

Smaka på Vänern är projektet som ska öka allmänhetens kunskap om fisken i Vänern och hur fisket i sjön fungerar.

Projektet har sedan 2016 fram till 2018  gjort 12 nedslag i kommunerna runt Vänern. Projektet vill nå ut med information till en så bred målgrupp som möjligt. Därav kommer det i slutskedet av projektet skapas översättningar på flera språk som skall anpassas till de nysvenskar som kan vara intresserade av livet i Sveriges innanhav Vänern.

Tillsammans med vår samarbetspartner Vänermuseet så har vi rest runt i olika hamnar vid Vänerns kant och visat bland annat sänkhåven som gjorts tack vare projektet, en miniutställning om Vänern och fisken som lever i den. Sänkhåven har lockat många besökare till våra stopp för att se levande fisk som tagits upp på land för att sedan förflyttas till ett akvarium för att kunna inspekteras av nyfikna ögon.

Våra olika platser har under årens lopp anpassats efter tillgångarna på orten i from av frivilliga som visat upp sin pärla kopplat till sjön, det har varit alltifrån scouter till, lokala gympa entusiaster, DJ´s, båtklubbar, sjöräddningen, sportfiskarna, kockar som tillagat mat live och mycket mer!

För att läsa mer om vad Vänerveckan är och se vilka aktiviteter som sker i år i Skaraborg, kolla hemsidan: www.vanerveckan.se

Läs information om Smaka på Vänern på samlad informationssida för projektet »

För mer information och frågor:
Christina Milén Jacobsson 0521-72 55 15
cmj@hushallningssallskapet.se

 

           

 

 

Projektet samarbetar med Vänersamarbetet Ekonomiska förening, Länsstyrelsen Värmland, Vänermuseet, Gästhamnar i Vänern Ek. för. samt kommunerna i Åmål, Mellerud, Vänersborg, Grums, Säffle, Hammarö, Karlstad, Kristinehamn, Lidköping, Götene, Mariestad och Gullspång och deras respektive destinationsbolag/turistbyråer.