Nu lyfter vi fisk från Vänern

Med projektet ”Smaka på Vänern” vill vi skapa aktiviteter som höjer kunskapen hos allmänheten kring fisk från Vänern och fisket i Vänern. Hushållningssällskapet Skaraborg, Väst och Värmland samt Vänermuséet står bakom projektet.

Vi vill att befolkningen som bor vid och kring Vänern samt dess tillfälliga besökare ska få upp ögonen för fisk från Vänern. Detta ska i sin tur leda till en större medvetenhet, som gör att man köper mer fisk från Vänern och det ska bli lättare att få tag på för allmänheten på lokal nivå, genom att projektet vill bidra till att skapa bättre säljkanaler. Detta kommer i sin tur gynna näringsidkare inom fiskeribranschen, som kan fortsätta sin verksamhet, utveckla den och leva på den fullt ut.

Under Vänerveckan kommer vi finnas med och arrangera ett flertal aktiviteter. Bland annat kommer Vänermuséet att visa upp sin stora sänkhåv för att visa vad för det finns för fisk i sjön. Det blir även provsmakning av fisk från Vänern och flera restauranger kommer ha Vänerfisk som ett alternativ på lunchmenyn.

För att läsa mer om vad Vänerveckan är och se vilka aktiviteter som sker i år i Skaraborg, kolla hemsidan: www.vanerveckan.se

För mer information och frågor:
Sabina Hualpa Blomgren, 0511-248 56, 0706-74 42 22
sabina.h.blomgren@hushallningssallskapet.se

 

Projektet samarbetar med Vänersamarbetet Ekonomiska förening, Länsstyrelsen Värmland, Vänermuseet, Gästhamnar i Vänern Ek. för. samt kommunerna i Åmål, Mellerud, Vänersborg, Grums, Säffle, Hammarö, Karlstad, Kristinehamn, Lidköping, Götene, Mariestad och Gullspång och deras respektive destinationsbolag/turistbyråer.