Matvarumärket Härjedalsmat

Målet för projekt Matvarumärket Härjedalsmat är att strategiskt och målinriktat skapa förutsättningar för att öka produktionen av livsmedel i Härjedalen genom att driva på efterfrågan av lokalt producerad mat.

Genom att bygga, underhålla och utveckla ett geografiskt matvarumärke och lyfta de geografiska förutsättningarna i Härjedalen nyttjas den positiva köpkraften hos konsument. Det ger förutsättningar för att öka produktionen av livsmedel i Härjedalen. Projektet samarbetar med föreningen Härjedalsmat som består av matintressenter i Härjedalen.

Läs mer på föreningen Härjedalsmats hemsida www.harjedalsmat.se

Projektet Matvarumärket Härjedalsmat är delfinansierat av europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

 

Aktuellt i projektet: 

9-10 September 2023 – Skördefest – Ljusnedal
Välkommen på Skördefest hos Storhagen i Ljusnedal. Guidade turer med bonden, kolbullar, hamburgare på lokalt kött, fika, ägg, grönsaker, chark, ost, keramik, fotokonst, lamm, renkött och hästridning. Här finns ett program för hela länets Skördefest.
På kvällen välkomnar vi dig på Kovés, till festmiddag signerat Skoogskrog med massor av lokala produkter och underhållning – middagen är dessutom ute på gården!

16-17 Juni 2023 – Härjedalen EXPO – Sveg
Vi kommer dit! Kommer du? Kom och träffa oss i montern och smaka på något gott! Träffa Ägg i Byvallen och Renskog.

20-21 Maj 2022 – Vårmarknad Jamtli – Östersund
Vi kommer dit! Kommer du? Kom och träffa oss i montern och smaka på glass gjord på ägg från Ägg i Byvallen och sirap från Björnsåsen.

11 Maj 2023 – Årets kockelev – Stockholm
Matvarumärket Härjedalsmat är stolt samarbetspart av tävlingen Årets kockelev. Den 11 maj tävlar 8 gymnasieelever om titel ”Årets kockelev” på Restaurangakademin i Stockholm. Matvarumärket Härjedalsmat sponsrar tävlingen med råvaran ryggbiff i de tävlandes råvarukorg. Ryggbiffen kommer från Storhagen och har hängmörats på Skoogs Krog.

12 Januari 2023 – DIA winter house – Fjällnäs
När influencer agenturen DIA hade samling på Fjällnäs ordnade Matvarumärket Härjedalsmat en tältmiddag i januarikylan, för de 50 nationella och internationella influencers. Kockar från Skoogs Krog, Fjällnäs och Jazzköket lagade tillsammans mat över öppen eld och bjöd på goda grejer som charkbricka och shawarma på ren.

24 November 2022 – MATFEST  – Björnrike
Under hösten har styrelsen arbetat hårt och kreativt med hjälp av Norrsken studios att få fram en logga, ett sigill och en grafisk profil. Men 24 november var det äntligen dags att lansera logga på en MATFEST på Bräjks i Björnrike. Det var speeddating mellan producent och restaurang, inspirationsföreläsningar, underhållning och givetvis en magnifik middag.

 

 

För mer information kontakta

 

Julia Pearson, projektledare

070-525 11 38  | julia.pearson@hushallningssallskapet.se