Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen

Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen är ett samarbetsprojekt för livsmedelsproducenter och besöksnäringen i Jämtlands län.

I Jämtlands län finns en rik matkultur i ett attraktivt landskap med storslagen natur där råvaror produceras under goda produktionsförutsättningar. Våra matföretag har en stor potential att stärka länet som reseanledning, både nationellt och internationellt.

Livsmedelsproducenter och mathantverkare i Jämtlands län har efterlyst en organisatorisk tillhörighet med någon som koordinerar verksamheten.

Genom projektet Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen kan Hushållningssällskapet stödja branschen i detta. Det sker genom utbildning, paketering och erfarenhetsutbyte samt genom att ge möjlighet till livsmedelsföretagen att gemensamt jobba med utvecklingsfrågor i ett matgille. På det sättet kan länets matföretag samordna måltidsupplevelser för besöksnäringen och bli mer lönsamma på kuppen!

Vi är mycket glada över att utställningen MAT, som tagits fram i samverkan med Jamtli, förlängs. I en del av utställningen kan du resa runt hos länets producenter, bland annat genom filmerna ”MAT NÄRA DIG” som producerats i projektet.  

Matakademien jobbar med Jämtlandstallriken, ett sätt för restauranger att öka sin lokala profil och minska sitt matsvinn.

Projektet Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen är delfinansierat av europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och är ett samarbete mellan Hushållningssällskapet Jämtland, Matakademien och Jamtli.

 

Mer om vad som händer just nu i projektet:

Här hittar du allt vi planerar under 2023 i projektet.

Smakresa till Strömsund 19 september

 

Har du en egen idé eller vill komma med inspel? Tveka inte att höra av dig till oss här.  

Julia Pearson, projektsamordnare och Ida Lindman, projektledare Hushållningssällskapet Jämtland

Genomfört i Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen

Nyfiken på höns 29 maj

Smakresa i Åre 9 maj

After REKO-ring 20 april

After REKO-Ring 2 mars

Smakresa Bräcke 11 oktober

Smakresa runt Storsjön 24 augusti

Sälj mer på marknad!  En webbutbildning för markandsutställare

Tidningen Härjedalen – reportage om Smakresa i Härjedalen

p4 Jämtland – intervju med kock om Smakresa i Härjedalen 

Smakresa till Härjedalen 9 maj

Säljträff för alkoholfria drycker den 24 mars

Konferens 1-2 februari med REKO Jämt Här

20 idéer i Coronatid från Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen

Planering Matkompetenscentrum 2021

Inbjudan Säljträff till producenter 23 nov, Inbjudan Säljträff till restauranger 23 nov

MAT i Jämtland Härjedalen – presentation och provsmakning  

MAT föredrag – Preppa för undergången  

MAT-workshop: Barn upptäcker grönsaker! 

MAT. Utställning på Jamtli.

Produktblad Matkompetenscentrum 2020-2021

Mat nära dig filmer 

15 maj var det premiär förMatsommar 2020, och du är välkommen! Läs mer här. 

Lyssna: Ida Lindman, projektledare, berättar om Matsommar 2020 i podden “Snacka Grönt” 

Bilaga om Matsommar 

Artikel om Matsommar 

Workshop Måltidsturism Inbjudan 29 januari 

Årssammanfattning 2019 

Matsommar 2020 

Rapport: Att producera ett nätverk- studentuppsats 

Skördefest presenterar Julöppet 

Program 7 okt 

Säljträff 1 

Säljträff 2 

Inventering av matföretagen i länet 

Produktblad Matkompetenscentrum 

Företagarträff 1 

 

För mer information kontakta

 

Ida Lindman, projektledare

063 – 15 52 04 | ida.lindman@hushallningssallskapet.se