Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen
Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen är ett samarbetsprojekt för livsmedelsproducenter och besöksnäringen i Jämtlands län.
I Jämtlands län finns en rik matkultur i ett attraktivt landskap med storslagen natur där råvaror produceras under goda produktionsförutsättningar. Våra matföretag har en stor potential att stärka länet som reseanledning, både nationellt och internationellt.
Livsmedelsproducenter och mathantverkare i Jämtlands län har efterlyst en organisatorisk tillhörighet med någon som koordinerar verksamheten.
Genom projektet Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen kan Hushållningssällskapet stödja branschen i detta. Det sker genom utbildning, paketering och erfarenhetsutbyte samt genom att ge möjlighet till livsmedelsföretagen att gemensamt jobba med utvecklingsfrågor i ett matgille. På det sättet kan länets matföretag samordna måltidsupplevelser för besöksnäringen och bli mer lönsamma på kuppen!
Vi är mycket glada över att utställningen MAT, som tagits fram i samverkan med Jamtli, förlängs. I en del av utställningen kan du resa runt hos länets producenter, bland annat genom filmerna ”MAT NÄRA DIG” som producerats i projektet.
Matakademien jobbar med Jämtlandstallriken, ett sätt för restauranger att öka sin lokala profil och minska sitt matsvinn.
Projektet Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen är delfinansierat av europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och är ett samarbete mellan Hushållningssällskapet Jämtland, Matakademien och Jamtli.
Mer om vad som händer just nu i projektet:
Här hittar du allt vi planerar under 2023 i projektet.
Smakresa till Strömsund 19 september
Har du en egen idé eller vill komma med inspel? Tveka inte att höra av dig till oss här.
Genomfört i Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen
Smakresa Bräcke 11 oktober
Smakresa runt Storsjön 24 augusti
Sälj mer på marknad! En webbutbildning för markandsutställare
Tidningen Härjedalen – reportage om Smakresa i Härjedalen
p4 Jämtland – intervju med kock om Smakresa i Härjedalen
Smakresa till Härjedalen 9 maj
Säljträff för alkoholfria drycker den 24 mars
Konferens 1-2 februari med REKO Jämt Här
20 idéer i Coronatid från Matkompetenscentrum Jämtland Härjedalen
Planering Matkompetenscentrum 2021
Inbjudan Säljträff till producenter 23 nov, Inbjudan Säljträff till restauranger 23 nov
MAT i Jämtland Härjedalen – presentation och provsmakning
MAT föredrag – Preppa för undergången
MAT-workshop: Barn upptäcker grönsaker!
MAT. Utställning på Jamtli.
Produktblad Matkompetenscentrum 2020-2021
15 maj var det premiär för Matsommar 2020, och du är välkommen! Läs mer här.
Lyssna: Ida Lindman, projektledare, berättar om Matsommar 2020 i podden “Snacka Grönt”
Workshop Måltidsturism Inbjudan 29 januari
Rapport: Att producera ett nätverk- studentuppsats
Skördefest presenterar Julöppet
Inventering av matföretagen i länet
Produktblad Matkompetenscentrum
För mer information kontakta
Ida Lindman, projektledare
063 – 15 52 04 | ida.lindman@hushallningssallskapet.se