Matglad – appen som gör det enklare för alla att laga mat!

Matglad – appen som gör det enklare för alla att laga mat! Matglad är en helt ny variant av kokbok med härliga matbilder och instruktioner steg-för-steg, som laddas ner till telefonen eller till surfplattan.

Den kostnadsfria appen finns att ladda ner från appstore för iPad, iPhone och en variant för Android som laddas ner från webbplatsen www.matglad.nu.

Matglad är ett hjälpmedel för att kunna planera och laga de dagliga måltiderna. Matglad gör det enklare och roligare att laga mat för både nybörjare och lite mer vana matlagare. Matglad ger helt nya möjligheter att följa ett recept jämfört med en vanlig kokbok. Tydliga bilder och symboler, smarta inköpslistor och recept upplagda i korta beskrivningar steg för steg bidrar till att ge matlust och matglädje.

Matglad är inte bara en kokbok. Om man har Matglad i sin surfplatta kan man också planera sin egen veckomatsedel med recepten som finns i receptbanken. Matsedeln kopplas sedan till en inköpslista som man kan maila, sms:a alternativt skriva ut eller ha i sin telefon eller surfplatta.

Vi har tagit fram Matglad
Hushållningssällskapet Väst äger Matglad och har det övergripande ansvaret. Matglad har tagits fram i samarbete med föreningarna FUB, Attention, Grunden media, Primacura media och boende på servicebostäder i Alingsås och Borås.

Hushållningssällskapet Västs matkonsulter, Margareta Frost-Johansson och Eleonor Schütt, har tillsammans med representanter från LSS-verksamheten i Borås Stad, och Alingsås Kommun tagit fram och bearbetat de recept som ingår i Matglad.

Hushållningssällskapet
Hushållningssällskapet är en modern organisation med lång historia. Sedan början av 1900-talet har matkonsulterna varit en aktiv del av verksamheten som även innefattar kunskapsområden som Landsbygd och Lantbruk. Idag finns vi i 17 olika regioner i Sverige, från Skåne till Norrbotten.

Allmänna Arvsfonden
Matglad har finansierats av Allmänna arvsfonden.  Allmänna arvsfonden finansierar nyskapande och utvecklande projekt för barn, unga och personer med funktionsnedsättning.

Läs mer om Matglad och Allmänna arvsfonden på www.arvsfondsprojekten.se

Informationsfolder

För mer information om Matglad
Kontakta Margareta Frost Johansson, projektledare, Hushållningssällskapet Väst,
telefon 0521 – 72 55 60