Hushållningssällskapets Agtech Challenge

Just nu händer det massor av spännande på tekniksidan inom svenskt lantbruk. Globalt sett ligger vi i framkant. För att hitta fler nya lösningar till ett konkurrenskraftigt och klimatsmart lantbruk arrangerar vi nu tävlingen Hushållningssällskapets Agtech Challenge. Tävlingen finansieras av Jordbruksverket.

Här får deltagare med olika bakgrunder och intresse för ny teknik möjligheten att ta fram tekniska koncept anpassat till lantbruket. Tävlingen drar igång hösten 2020.

 

Syftet med tävlingen är att skapa nya möjligheter att driva utvecklingen framåt. Det finns många framgångsrika och tekniska lösningar inom andra branscher som går att applicera även i vår bransch.  

Agtech Challenge drar igång redan hösten 2020 och pågår fram till våren 2022. Det är en tävling med lag som kommer att finnas på flera orter runt om hela landet. Varje lag kommer att ställa ut sina tekniska koncept på lantbruksmässor där de möter en jury som bedömer deras bidrag. De bedöms utifrån kriterier som bland annat marknadspotential, lönsamhetsförbättring samt klimatsmart utveckling. Under mässorna finns det även möjlighet till en dialog med lantbruksbesökarna för att få ytterligare feedback på sina koncept.   

Vi hoppas att Agtech Challenge lägger en grund för nya produkter och tjänster som på allvar gynnar lönsamheten och miljön för våra svenska livsmedelsproducenter. Vi förväntar oss även att detta skapar nya innovationsföretag, nya samarbetsformer och kontaktytor mellan teknikföretag och lantbruksföretag som på sikt attraherar ny kompetens och skapar nya arbetstillfällen

 

 

 

Förbundet - Anmäl dig till Agtech Challenge nyhetsbrev

    Genom att bocka i "jag accepterar" samtycker du till att vi lagrar din e-postadress så att vi kan sända nyheter och förfrågningar till dig. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom skicka ett mail till ulla.frisk@hushallningssallskapet.se
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.