Hushållningssällskapet Jönköping söker webbkurskommunikatör

Vi söker en webbkurskommunikatör med intresse för landsbygdsutveckling.

Verksamheten växer och Hushållningssällskapet Jönköping söker ännu en medarbetare.

Om tjänsten

En del av Hushållningssällskapets uppdrag genomförs genom samhällsutvecklande projekt, oftast tydligt kopplade till något av agenda 2030 målen. Allt fler projekt producerar digitalt kunskapsmaterial för att kunna spridas under lång tid och över hela landet, oftast på vår lärplattform.

Du behövs för att sammanställa material från framstående rådgivare till en pedagogisk struktur. Du skapar bilder och video till kurserna, redigerar texter och kanske också klipper video för att passa målgruppen och formatet. Webbkurserna produceras i systemet Moodle. Dina kollegor finns över hela Sverige.

För uppdraget behöver du ha eller utveckla nedan kompetenser:
• Bild- och videoredigering
• Erfarenhet av webbkurser
• Kunskap om Moodle
• Grundläggande webbkunskap, ex HTML
• Pedagogiska och kommunikativa egenskaper

Vi söker dig som:
• Är strukturerad
• Har helhetssyn
• Är resultat och affärsfokuserad
• Bekväm med olika digitala verktyg
• Självständigt kan hitta lösningar och lära dig nya saker
• Är passionerad för landsbygden och de gröna näringarna

Vilka egenskaper har den vi söker?
En naturlig del av tjänsten är löpande kontakter med samverkansparter och expert runt om i Sverige, att lyssna och fånga upp vad dessa vill förmedla är därför viktigt. Som person tror vi att du är pedagogiskt lagd, gillar att samverka och trivs med att prata med andra.

Du har en helhetssyn och en känsla för att jobba resultat-och affärsfokuserat med ett strukturerat arbetssätt.
Du kan uttrycka dig i tal, skrift och rörlig media. Vi tror dessutom att du är jordnära och nyfiken. Det finns ett fåtal personer inom Hushållningssällskapet som jobbar med liknande uppdrag, men de har placering på andra orter. Därför är det viktigt att du självständigt kan söka efter lösningar på problem. Eftersom du kommer vara en av få personer inom organisationen med kompetensen att skapa webbkurser, och eftersom digitala medier ständigt utvecklas, behöver du kunna lära dig hantera nya system, funktioner och hitta lösningar relativt självständigt. Har vi fångat ditt intresse?

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande och varierande arbetsuppgifter. Du kommer vara en viktig del av genomförandet av våra uppdrag, framförallt våra projekt som är av samhällsnyttig karaktär och ofta kopplade till olika Agenda 2030 mål. Just nu har vi flera spännande uppdrag – lokalt, regionalt och nationellt – som t.ex. jämställdhet inom gröna sektorn, hortikultur, stärkt djurvälfärd, utveckling av matkultur och livsmedelshantering och mycket mer. Du kommer handgripligen att jobba för en bättre värld.

Vi kan erbjuda ett intressant och stimulerande arbete och du kommer ha nära samarbete med våra rådgivare inom växtodling, ekonomi, husdjur, miljö, landsbygdsutveckling och skog. Vi vill att du är motiverad att dela vår värdegrund. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid.

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Huskvarna
Arbetsområde: Jönköpings län
Mer information om tjänsten:
Ansökan skickas till magnus.ekstrom@hushallningssallskapet.se

Frågor om tjänsten skickas till nicklas.bengtsson@hushallningssallskapet.se

Vi önskar ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 augusti 2023, och kommer att behandla ansökningarna löpande. Dock kan vi under semestertider ha svårt att ge snabb återkoppling.

Om Hushållningssällskapet
Vår verksamhetsidé är att genom kunskapsspridning främja utvecklingen av lantbruket och landsbygden – en uppgift lika aktuell idag som vid starten 1814. Vi är verksamma i hela Jönköpings län och våra kontor ligger i Huskvarna och Vetlanda.

Hushållningssällskapet består av 15 fristående Hushållningssällskap över hela landet, som tillsammans och var för sig erbjuder kunskap för landets framtid. Vi driver naturbruksgymnasier, försöksgårdar, forskningsprogram, projekt för bättre mat – och erbjuder oberoende rådgivning för lantbrukets och landsbygdens utveckling.