Vill du jobba med fältförsök?

Vill du arbeta i framkant med det senaste inom växtodlingen? Då är Hushållningssällskapet och Fältförsöksverksamheten rätt arbetsgivare för dig!

På Hushållningssällskapet Skånes Fältförsöksavdelning producerar vi kunskap till gagn för det svenska lantbruket. Vi har just nu fyra typer av tjänster ute inför säsongen 2020.

Vårt arbetsområde täcker hela Skåne och vi arbetar med alla tänkbara utmaningar inom lantbrukets olika grödor. Vår ambition är att vara den ledande fältförsöksutföraren i landet!

Vi strävar efter att ständigt stärka och utveckla vår verksamhet och inför säsongen år 2020 ser vi fram emot ett nytt försöksår med ett antal nya kollegor!

  1. Biträdande Fältförsöksledare

I din roll som biträdande fältförsöksledare kommer du få tillsammans med vår fältförsöksledare ansvara för våra fältförsök gällande kundkontakt, planering och utförande av försöken samt sammanställning och rapportering. Du kommer arbeta i vårt försöksteam på den östra sidan av Skåne och vår tanke är att du kommer ansvara för utförandet av våra försök lokaliserade på Österlen.

Vi gillar drivna, självständiga och ambitiösa personer som har ett stort växtodlingsintresse. Arbetet är omväxlande och ger dig utrymme till egen utveckling och ansvarstagande.

Placeringsort: Sandby Gård, Borrby och Helgegården,Skepparslöv.

Kvalifikationer: Erfarenhet av växtodling, B-körkort samt kunskaper i Office-paketet.

Meriterande: Sprutcertifikat, BE-körkort samt erfarenhet av arbetsledning.

Vill du prata med oss? Ring! Fältförsöksledare Fredrik Persson, 010-476 20 53

  1. Försökstekniker/maskinförare

I tjänsten som försökstekniker/ maskinförare kommer du få arbeta med alla typer av fältförsök och grödor. Arbetsuppgifterna består av arbete med både konventionella lantbruksmaskiner och maskiner avsedda för fältförsök. Arbetet är omväxlande och under vintertid lägger vi fokus på att utveckla och förädla vår maskinpark.

Vi söker dig som är engagerad, flexibel, samarbetsvillig och med ett intresse av lantbrukets maskiner och specialmaskiner till vår fältförsöksverksamhet. Du kommer få arbeta i ett av våra härliga gäng på Borgeby eller i Skepparslöv.

Placeringsort: Efter ditt önskemål! Borgeby eller Skepparlöv/Borrby

Kvalifikationer: Erfarenhet av växtodling, erfarenhet av att handla lantbrukets maskiner. Erfarenhet av reparationsarbete. B-körkort.

Meriterande: Sprutcertifikat, BE-körkort, kunskaper kring GPS och autostyrning.

Vill du prata med oss? Ring! Helena Håkansson (Borgeby):  010-476 20 34 Fredrik Persson (Skepparslöv/Borrby): 010-476 20 53

 

  1. Försökstekniker – Säsong eller sommar.

Vi söker även dig som vill arbeta hos oss under hela växtodlingssäsongen eller under en del av säsongen t.ex. under sommaren.

Arbetet är omväxlande och du kommer få arbeta i alla möjliga grödor och med alla möjliga frågeställningar. Du kommer få vara en del av vårt försöksteam och förutom engagera dig i växtodlingsfrågor även lära känna och få utbyte av en massa trevliga kollegor.

Placeringsort: Efter ditt önskemål! Borgeby eller Skepparlöv/Borrby

Kvalifikationer: Erfarenhet av växtodling, B-körkort

Meriterande: Sprutcertifikat, BE-körkort, erfarenhet av att handha lantbrukets maskiner

Vill du prata med oss? Ring: Helena Håkansson (Borgeby):  010-476 20 34 Fredrik Persson (Skepparslöv/Borrby): 010-476 20 53

  1. Försökstekniker – F-skatt

Driver du ett mindre lantbruk eller annan verksamhet inom de gröna näringarna och har tid över?

Vi har ett antal medarbetare hos oss som driver lantbruk vid sidan om sin tjänstgöring hos oss, vill du bli ytterligare en i det gänget så tveka inte att kontakta oss!

Vi är flexibla kring tjänstgöringsgrad och placeringsort! Skriv gärna några rader om dig själv och skicka till oss!

Frågor? Ring! Helena Håkansson (Borgeby):  010-476 20 34 Fredrik Persson (Skepparslöv/Borrby): 010-476 20 53

Som ni ser har vi mycket att erbjuda!

 

 

Välkommen med din ansökan senast den 13 januari 2020 till: birgitta.larsson@hushallningssallskapet.se

Vänta inte med att skicka in din ansökan till oss, vi hanterar dem löpande!

 

Märk din ansökan med vilken tjänst du är intresserad av!

Följ vårt arbete på Facebook: ”Fältförsöken Skåne” För ytterligare information, välkommen att kontakta:

Kristoffer Gustafsson, avdelningschef, 010-476 20 50, kristoffer.gustafsson@hushallningssallskapet.se

Du kan läsa mer om Hushållningssällskapet Skåne på www.hushallningssallskapet.se

 

Hushållningssällskapet Skåne är en oberoende kunskapsorganisation och en fristående medlemsorganisation. Vi har ett stort antal kunder bland lantbrukare, företag med landsbygdsanknytning och myndigheter samt cirka 6 200 medlemmar. Varje dag jobbar vi mot vårt varumärkeslöfte ”Kunskap för landets framtid”.