Vill du bli vår VD på Hushållningssällskapet i Mellansverige?

Hushållningssällskapet erbjuder en fantastisk möjlighet för dig som vill ta en ledande roll i att utveckla en spännande framtidsbransch – det svenska lantbruket!

HS Konsult AB är en del av Hushållningssällskapet. Vi är ett innovativt rådgivningsbolag med ett 70-tal engagerade medarbetare. Vi säljer oberoende kunskap för utvecklad och förbättrad lönsamhet inom de gröna näringarna i Uppsala, Stockholm, Södermanland, Västmanland, Örebro, Gävleborg och Dalarnas län. Vi har verksamhet och kompetens inom växtodling, lantbruksdjur, fältförsök, forskning och utveckling, miljö och naturvård, bygg och energi, ekonomi, skog samt mat och hälsa. Vi utgår från våra kontor i Uppsala, Nyköping, Strängnäs, Örebro, Kumla, Västerås, Storvik, Bollnäs och Stora Skedvi.

Hos oss får du jobba på en flexibel arbetsplats och vi kan erbjuda ett varierande och utvecklande uppdrag i en spännande kunskapsorganisation. Tillsammans med nyfikna och kunniga kollegor kommer du att vara navet i verksamhetsutvecklingen inom de gröna näringarna.

Uppdraget

Vi söker dig med en gedigen ledarerfarenhet som har ett stort intresse för människor. Vi tror att du är driven, resultatinriktad och har god förmåga att gå från strategi till handling.

Rollen som VD är såväl visionär som operativ där du i samarbete med ledningsgruppen – tre affärsområdeschefer samt ekonomichef – ansvarar för att vidareutveckla vår personal, vår organisation och våra affärer.

Med kunskap och innovation utvecklar vi en livskraftig landsbygd! Du har ett stort engagemang och ett hjärta som brinner för landsbygdens affärsmässiga utveckling. Vår bransch är just nu inne i en stark utvecklingsfas inom teknik och digitalisering och i uppdraget följer du denna utveckling och agerar för att Hushållningssällskapet fortsätter vara ledande inom kunskap rörande såväl biologiska processer som lantbrukets digitala teknik.

Tillsammans med våra konsulter är du bolagets ansikte utåt och i ditt arbete ingår att underhålla befintliga och att skapa nya strategiska nätverk där du möter olika slags representanter inom de gröna näringarna.

Vårt huvudkontor är placerat i Uppsala. Du arbetar tillsammans med och rapporterar till bolagets styrelse. Din placeringsort på något av våra kontor bestäms i samråd med styrelsens ordförande.

 

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Stort engagemang för att leda och utveckla ett företag vars verksamhet är byggt på medarbetarnas kompetens och engagemang.
  • Tidigare erfarenhet från en roll i ledande befattning i ett kunskapsföretag där du varit aktiv i affärsutveckling.
  • Erfarenhet i att bygga nätverk och driva affärer baserade på medarbetarnas kunskaper, gärna såväl i privat som i offentlig sektor.
  • Erfarenhet och kunskap om lantbruksbranschen är naturligtvis en fördel.

 

Du är:

  • Affärsorienterad och ekonomiskt driven med förmåga till förståelse för lantbruksbranschens drivkrafter och utveckling.
  • Skicklig på att bygga och vidareutveckla konstruktiva relationer och nätverk.
  • En lyhörd ledare med förmåga att bygga framgångsrika team och att förstå våra högt motiverade konsulter.

Skicka din ansökan till styrelsens ordförande Lars Hultström senast den 11 juni 2021. lars@forssateri.se

Urvalsprocessen sker tillsammans med rekryteringskonsult och kommer att omfatta både intervjuer och tester. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan tillsättas innan angivet datum.

Fullständig diskretion utlovas.

Vi ser fram emot din ansökan!