Vi söker skogsrådgivare till Hushållningssällskapet Västra

Vi rustar skogsägarna för framtidens utmaningar och står själva i framkant för att förstå nästa generations frågeställningar. Vill du bli en av oss?

Vi söker dig som har ett stort intresse för skog och affärer! Vår skogsrådgivning är inte knuten till virkeshandel utan vi koncentrerar oss på att värdet från våra kunders skogar ska bli bästa möjliga. Hushållningssällskapet är en oberoende kunskapsorganisation som erbjuder tjänster till främst landsbygdens näringar.

Du är driven och gillar att arbeta både i grupp och självständigt. Du ska ha en skoglig utbildning som grund att stå på och det är en fördel om du har arbetat några år inom skogsbranschen. Tjänsten innebär allt från ett helhetsansvar till enskilda mindre uppdrag för våra kunder. Du ansvarar för de skogliga tjänster som kunderna efterfrågar och agerar som markägarens ombud vid t.ex. virkesaffärer, myndighetskontakter, kontakt med entreprenörer. Som skoglig rådgivare hos oss arbetar du nära dina kunder och samarbetar för att utveckla deras företag och uppfylla deras målsättning. I uppdraget ingår även att organisera kurser och andra aktiviteter för skogsägare och andra inom skogsbranschen i olika projekt vi driver.

Som oberoende skogsrådgivare hos Hushållningssällskapet har du stor möjlighet att påverka din arbetssituation och utveckla verksamheten. Som person är du förtroendeingivande, resultatinriktad och har god social förmåga.

Hushållningssällskapet kan erbjuda ett intressant och stimulerande arbete. Du kommer att arbeta i samarbete med andra skogsrådgivare både lokalt och nationellt.

Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid med möjligheter till deltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Tillträde: enligt överenskommelse

Tjänstgöringsort: Skara eller Vänersborg

Arbetsområde: Västra Götalands län samt Värmlands län.

Mer information om tjänsten: Frågor om tjänsten besvaras av Susanne Johansson, Skogsrådgivare tel: 0511-248 47 och Sofia Hedlund, affärsområdeschef tel: 0708-290921.

Vi önskar ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 27 september 2023 och kommer att behandla ansökningarna löpande. Skicka den till e-postadress sofia.hedlund@hushallningssallskapet.se.

Hushållningssällskapet är 15 fristående sällskap över hela landet som tillsammans och var för sig erbjuder kunskap för landets framtid. Vi driver naturbruksgymnasier, försöksgårdar, forskningsprogram, projekt för bättre mat – och erbjuder rådgivning för lantbrukets och landsbygdens utveckling.