Vi söker laboratorietekniker/-assistenter till vår verksamhet på Logården, Grästorp 

Hushållningssällskapet Västra har en omfattande försöks-/ och laboratorieverksamhet och vi erbjuder nu en möjlighet att få jobba med ett utvecklande jobb kopplat till svenskt lantbruk. Vi söker 2 medarbetare som vill vara med och arbeta i vårt nya laboratorium, varav den ena tjänsten är en säsongsanställning.

Vårt fokus är att utföra miljö- och lantbruksrelaterade analyser med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning till nytta för svenskt lantbruk. Vi är ett relativt litet labb under stark tillväxt vilket innebär att du får vara delaktig i en spännande utveckling. Du förväntas vara delaktig i alla moment som utförs på laboratoriet. 

Vi söker Dig som är en strukturerad och noggrann person och som har en utbildning som kemist, laboratorietekniker/-assistent eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av laboratorieverksamhet är självklart meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet inom exempelvis foderanalys, miljöanalys eller jordanalys. Då vi jobbar såväl i grupp som självständigt är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Att kunna arbeta under eget ansvar är en viktig egenskap hos den vi söker. 

Arbetsuppgifter: Du är med och planerar och utför vårt dagliga arbete, såväl som bidrar till utvecklingen av vårt system för kvalitetsövervakning. Arbetet innefattar bland annat; provregistrering, provförberedelse, jordartsanalys, grundämnesanalyser med ICP-OES, näringsanalys med NIR och kolorimetriska analyser med DA. Arbete med metodutveckling och validering utförs enligt behov. Administrativt arbete i Office-paketet förekommer. Vid behov kommer även eventuellt möjlighet till visst fältarbete finnas. Tyngre lyft kan förekomma. 

Placeringsort: Logården, Grästorp 

B-körkort är ett krav.  

Vi avser tillsätta två tjänster; en tillsvidareanställning med start den 1 augusti 2022 samt en säsongsanställning under perioden 1 augusti 2022 till 31 mars 2023. Sista ansökningsdag är den 29 april 2022. Vi behandlar dock ansökningar löpande. 

För ytterligare information kontakta ansvarig för vårt laboratorium; Pär Davidsson, 0511-248 85, par.davidsson@hushallningssallskapet.se. Facklig företrädare är Evelin Johansson 0511-248 78 

Sänd ansökan snarast till viktoria.bawelin@hushallningssallskapet.se eller till Hushållningssällskapet Västra, Viktoria Bawelin, Järnvägsgatan 18, 532 39 Skara.