Vi söker ekonomirådgivare/företagsrådgivare lantbruk

Efterfrågan på våra tjänster ökar och nu söker Rådgivarna i Sjuhärad medarbetare till vår ekonomirådgivning. Vi har en bred rådgivningsverksamhet inom ekonomi, växtodling, skog och animalieproduktion hos Rådgivarna och Hushållningssällskapet Sjuhärad.

Det bedrivs även forskning och försöksverksamhet på Rådde gård samt utbildning genom Strömma Naturbrukscentrum. Huvudkontoret finns på Landsbygdens Rådgivningscentrum i Länghem några mil från Borås. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete ihop med ett härligt gäng som trivs bra tillsammans.

Om tjänsten

Som företags/ekonomirådgivare arbetar du aktivt med utveckling av lantbruksföretag, med fokus på lönsamhet, företagsledning och investeringar. Du kommer att ingå i ett regionalt och nationellt nätverk med ekonomirådgivare vars inriktning är ekonomistyrning, företagsutveckling och redovisning. Vi jobbar tillsammans med kollegor inom växtodling, lantbruksdjur, miljö, skog och juridik.  Det innebär för dig som medarbetare att du kommer arbeta nära produktionslantbruket och landsbygdsföretagandet och genom din insats skapa mervärde för kunden.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av driftsplanering, budgetering och företagsstöd eller annan ekonomisk rådgivning. Du bör vara utbildad agronom/lantmästare eller ha motsvarande kompetens. Det är en fördel om du har en relevant utbildning inom ekonomi. Kunskap och erfarenhet av att driva företag är också värdefullt i den här rollen. För oss och våra kunder är det meriterande att du har erfarenhet från gröna näringar.

Som person uppskattar vi om du har lätt för att samarbeta, är lösningsorienterad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Tjänsten är flexibel och självständig beroende på dina önskemål.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos Rådgivarna i Sjuhärad får du möjlighet att bli del av en organisation som främjar den gröna näringen. Här finns engagerade medarbetare som du kommer ha nära samarbete med. Beslutsvägarna är korta och det finns goda möjligheter att påverka din egen roll. Organisationen präglas av en familjär miljö och du kommer ingå i ett nätverk bestående av 80 företagsekonomer och redovisningsekonomer inom Hushållningssällskapet Sverige. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Är du intresserad?

Välkommen med din ansökan till oss snarast, dock senast den 2 december. Intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med din ansökan. Ansökan skickas till frida.carlsson@hushallningssallskapet.se

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta:

Frida Carlsson, rådgivningschef
tel: 0708-290976, e-post: frida.carlsson@hushallningssallskapet.se

Hanna Nyberg, ekonomi- och företagsrådgivare
tel: 0325-618 617, e-post: hanna.nyberg@radgivarna.nu

 

Om företaget

Verksamheten består av flera företag och stiftelser. Rådgivarna bedriver rådgivning och service gentemot lantbruk och landsbygdsföretag. Försöksverksamhet och FoU, Strömma naturbrukscentrum i Sätila samt Rådde Gård i Länghem med stiftelser drivs av Hushållningssällskapet Sjuhärad. Det finns 15 Hushållningssällskap utspridda över hela Sverige med ett gemensamt förbund. Både Rådgivarna och Hushållningssällskapet är medlemsstyrda organisationer som arbetar för utveckling av svensk landsbygd.

 

 

Information om behandling av personuppgifter.

Dina personuppgifter kommer användas inom Hushållningssällskapet Jönköping av rekryteringspersonal för rekryteringsändamål. Vi ansvarar där med för personuppgifter enligt dataskyddslagstiftningen. Den rättsliga grunden är Hushållningssällskapets befogade intresse av att administrera och dokumentera rekryteringar. Arkivering sker för att kunna använda uppgifterna vid ett eventuellt överklagande. Informationen gallras bort efter laga kraft. Följande personuppgifter kommer att lagras: din ansökan, ditt CV och ditt personliga brev och annan information som du lämnar till oss så som betyg och intyg. Dessutom kan vi komma att registrera anteckningar från intervjuer och samtal med referenspersoner.