VD till Hushållningssällskapet Juridik AB samt erfarna jurister som vill bidra till att utveckla verksamheten

Hushållningssällskapet Juridik AB är en juridisk byrå som är under uppbyggnad. På byrån arbetar idag erfarna jurister med kunskap inom de juridiska områden som en lantbrukare, skogsägare eller landsbygdsföretagare behöver. Nu söker vi dig som vill bidra till att utveckla verksamheten på olika sätt.

Hushållningssällskapet Juridik AB har en stabil och oberoende ägare genom att landets alla 15 Hushållningssällskap står bakom företaget. Våra juridiska tjänster är ett komplement till annan rådgivning som Hushållningssällskapet bedriver – så att kunden skall få bästa möjliga råd ur ett helhetsperspektiv.

Vi arbetar med bland annat med

  • Arrende-och nyttjanderätter
  • Mark-och miljöjuridik
  • Affärsjuridik – avtal och förhandling
  • Generationsskifte
  • Ekonomisk familjerätt
  • Fastighetsrätt
  • Förvaltningsrätt (myndighetsjuridik)

VD för Hushållningssällskapet Juridik AB

Som VD har du det övergripande ansvaret för verksamheten med resultat- och personalansvar och du rapporterar till bolagets styrelse. Som VD arbetar du såväl med egna kunder och med juridiska uppdrag som med bolagets styrning och affär. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt. Som ledare är du tydlig, lyhörd, är bra på att sätta och följa upp mål. Du är bra på att coacha och leda medarbetare och på att entusiasmera och skapa engagemang.

Du har en juristexamen och mycket goda kunskaper inom något eller flera av de ovanstående områdena. Vi ser gärna att du har erfarenhet av domstolsprocesser, både i allmän domstol och förvaltningsrätt. Notarietjänstgöring är meriterande. Du har mångårig erfarenhet av juridisk rådgivning från advokatbyrå eller motsvarande. Känner du till jord och skog och frågor förknippade med sådan verksamhet är det en fördel. Vi tror att du har tidigare ledarskapserfarenhet och är väl förtrogen med budget och resultatansvar.

Som person är du trygg i dig själv, prestigelös, förtroendeingivande och har en hög integritet. Du är också självgående, ambitiös, drivande och ansvarstagande. Du har ett positivt och flexibelt förhållningssätt och prövar gärna nya lösningar för att utveckla och förbättra verksamheten. Självklart är du bra på att kommunicera, samarbeta och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Du erbjuds

Du får möjlighet att bygga upp och utveckla en verksamhet som ska ligga i framkant inom området. Det innebär att du har stora möjligheter att tillsammans med dina medarbetare forma den nya verksamheten. Till din hjälp har du även en professionell styrelse med såväl interna som externa ledamöter. Placeringsort är i första hand tänkt vid något av Hushållningssällskapens större kontor i Mellansverige, möjlighet att diskutera placeringsort finns dock.

Erfarna jurister som kan utveckla bolaget

Vi söker även jurister kan hjälpa till att utveckla bolaget och som vill arbeta med att hjälpa lantbrukare och landsbygdsföretagare med juridiska tjänster. Du ska ha mångårig erfarenhet av juridisk rådgivning från advokatbyrå eller motsvarande inom något av våra arbetsområden. Du behöver trivas med att skapa nätverk och marknadsföra bolagets tjänster och kompetenser. Du behöver också vara affärsmässig, resultatorienterad och självgående. Placeringsort kan diskuteras.

Ansökan

Låter detta intressant? Vi tar gärna in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande.

För mer information om tjänsten som VD är du välkommen att kontakta ordförande Johan Hemmingsson 070-517 19 11 eller advokat Per Åberg tfn 070-601 81 45, som är tf verksamhetsledare.

Är du intresserad av en tjänst som jurist går det bra att kontakta Per Åberg.

Din ansökan med CV skickas till tina.sandell@hushallningssallskapet.se senast den 28 oktober 2019.