Växtodlingsrådgivare till Sjuhärad och Jönköpings län

Som växtodlingsrådgivare hos oss får du ett roligt och stimulerande arbete med mycket kundkontakter.

Rådgivningen handlar huvudsakligen om foderproduktion till mjölk- och köttproducenter och du kommer vara del av ett gott samarbete mellan rådgivare inom växtodling, ekonomi, miljö, djurproduktion och skog för att kunna leverera största möjliga nytta till kunden. Din roll som oberoende rådgivare är viktig inom branschen och hos oss finns en tydlig koppling till tillämpad forskning genom fältförsök där vårt fokus är vall och fodergrödor.

Om tjänsten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning i fält och från kontor. Arbetet omfattar: bedömning av ogräs och skadegörare, rekommendation av insatsmedel, bearbetningsstrategier samt vara ett bollplank när kunderna planerar kommande växtodlingssäsonger. I arbetet ingår även att skriva nyhetsbrev samt arrangera kurser och genomföra rådgivning inom Greppa Näringen samt SAM-ansökningar.

Vem är du?

Vi söker dig med intresse för helheten på gården, som lockas av rådgivarrollen och vill ha ett spännande och utvecklande arbete med mycket kundkontakter. Har du dessutom intresse av ny teknik är det meriterande.

Du behöver vara utbildad agronom eller lantmästare eller ha motsvarande kompetens. Det finns möjlighet att anpassa tjänsten efter kompetens och intresse.

Om oss

Sedan drygt ett år tillbaka har vi ett nära samarbete mellan Rådgivarna i Sjuhärad och Hushållningssällskapet Jönköping vad gäller rådgivning till företag inom jord, skog och landsbygd. Vi har en bred verksamhet inom ekonomi, växtodling, skog och animalieproduktion. Inom Hushållningssällskapet Sjuhärad bedrivs flera forskningsprojekt och försöksverksamhet samt gymnasieutbildning genom Strömma Naturbrukscentrum. Våra huvudkontor finns på Landsbygdens Rådgivningscentrum i Länghem några mil från Borås och i Huskvarna. Vi erbjuder en fantastisk arbetsmiljö med härliga kollegor och korta beslutsvägar.

Tjänsten är på hel- eller deltid och till viss del anpassningsbar efter dina intressen och styrkor. Balans mellan arbete och privatliv är viktigt för oss. Vi har kollektivavtal och tillämpar flexibla arbetstider och du har stor frihet att planera dina arbetsdagar.

Stationeringsort är Länghem eller Huskvarna. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Är du intresserad?

Välkommen med din ansökan till oss snarast, dock senast den 20 augusti. Intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med din ansökan. Ansökan skickas till frida.carlsson@hushallningssallskapet.se

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta:

Frida Carlsson, rådgivningschef Rådgivarna i Sjuhärad och Vd Hushållningssällskapet Jönköping

tel: 070-829 09 76

e-post: frida.carlsson@hushallningssallskapet.se