Växtodlingsrådgivare till Sjuhärad

Lantbruket i Sjuhärad präglas av mjölk- och köttproduktion och växtodlingen består till stor del av foderproduktion. Rådgivarna i Sjuhärad söker nu växtodlingsrådgivare som tillsammans med våra övriga rådgivare inom växtodling, ekonomi, miljö, djurproduktion och skog vill bidra till effektivare produktion hos kunderna i vårt område.

Hos oss finns en tydlig koppling till tillämpad forskning genom fältförsök där vårt fokus är vall och fodergrödor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning till lantbrukare i fält och från kontor. Arbetet omfattar bl a arbete med växtodlingsplanering, gödslingsstrategier och bedömning av ogräs och skadegörare i fält. I arbetet ingår även att skriva nyhetsbrev samt arrangera kurser och genomföra rådgivning inom Greppa Näringen samt EU-stödsansökningar.

Vi söker dig med intresse för helheten på gården, som lockas av rådgivarrollen och vill ha ett spännande och utvecklande arbete med mycket kundkontakter. Har du dessutom intresse av ny teknik är det meriterande då jordbruket blir mer och mer digitaliserat för att öka produktiviteten.

Vi söker dig som är utbildad agronom eller lantmästare eller har motsvarande kompetens. Det finns möjlighet att anpassa tjänsten efter kompetens och intresse. Vi har ett nära samarbete med Hushållningssällskapet Jönköping och arbete i Jönköpings län kan också bli aktuellt.

Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid eller deltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Mer information om tjänsten:

Frågor om tjänsten besvaras av Margareta Helander, Vd Rådgivarna Sjuhärad, tel: 0703-565530.

Vi önskar ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 6 mars, och kommer att behandla ansökningarna löpande. Skicka den till e-postadress margareta.helander@radgivarna.nu