Växtodlingsrådgivare till Örebro

Hushållningssällskapet i Mellansverige, HS Konsult AB växer därför söker vi dig som vill bli rådgivare i vår växtodlingsgrupp i Örebro. Vi arbetar med ett unikt rådgivningskoncept, HIR - Hushållningssällskapets individuella rådgivning.

Om rollen

Vi söker dig som vill vara med och utveckla växtodlingen tillsammans med drivna lantbruksföretag i Örebro län.

I rollen som växtodlingsrådgivare fungerar du som ett viktigt bollplank våra kunder Örebro län. Du som HIR-rådgivare är kundens partner inom växtodling med en bred kompetens som innefattar allt ifrån grödval och gödselstrategier till växtskydd och diskussion kring marknadsfrågor. Rollen har en stor variation under året med tjänster såsom uppföljning av förra årets skörd och planeringen inför nästa där odlingsekonomi är en röd tråd. I arbetet ingår även EU-ansökningar, skriva växtodlingsbrev samt rådgivning inom Greppa Näringen.

En stor del av jobbet sker under växtodlingssäsongen i fält, ute hos kunderna. Din kundbas består av befintliga kunder men du är även ansvarig för att skapa egna nya långsiktiga kundrelationer.
Du lägger självständigt upp ditt arbete och har stora möjligheter att utforma tjänsten efter egna intresseområden.

Tillsammans med ett 15-tal engagerade och mycket kunniga kollegor i växtodlingsgruppen kommer du kunna utbyta erfarenheter och samarbeta kring olika frågeställningar som dyker upp i rådgivningen. Växtodlingsgruppen ger interna utbildningar, men även externa kurser till lantbrukare. Under Brunnby lantbrukardagar, en mässa i HS Konsults regi, medverkar gruppen med bland annat demoodlingar.

Utbildning, bakgrund och personlighet

  • Du har utbildning som agronom, lantmästare eller har motsvarande kompetens.
  • Du har ett starkt intresse i att skapa nya kundrelationer, men även vårda befintliga.
  • Du är bra på att bygga renommé utifrån kompetens och tillförlitlighet.
  • Du är driven och engagerad som person och är bra på att genomföra dina åtaganden.
  • Du har ett uttalat driv i att dela med dig av kompetens, ge råd och verkligen bli kundens långsiktiga partner. Erfarenhet av rådgivning, säljande arbete och praktiskt lantbruk meriterande, men inget krav.
  • Intresse i att skriva artiklar och kortare texter är meriterande.
  • Du behöver ha körkort och tillgång till egen bil.

Om tjänsten & placeringsort

– Tjänsten inleds med provtjänstgöring i 6 månader och därefter tillsvidareanställning.
– Omfattning arbetstid; heltid, 40 tim/v.
– Placeringsort; Örebro.
– Tillträde; snarast enligt överenskommelse.
– Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal.

Om HS Konsult AB

HS Konsult är Hushållningssällskapets rådgivningsbolag i Dalarnas län, Gävleborgs län, Stockholms län, Södermanlands län, Västmanlands län, Uppsala län och Örebro län.

Vi är 65 medarbetare på HS Konsult med en unikt bred kompetens. Våra kollegor arbetar med fältförsök och forskning samt rådgivning kring växtodling, vatten, miljö, lantbruksdjur, skog, ekonomi, juridik, energi, mat och naturvård.

HS Konsults kontor finns i Nyköping, Strängnäs, Uppsala, Västerås (Brunnby), Örebro, Storvik, Stora Skedvi och Bollnäs. Utifrån vår gemensamma värdegrund baserad på kompetens, pålitlighet och förtroende arbetar vi tillsammans för utveckling och ökad lönsamhet inom de gröna näringarna.

www.hushallningssallskapet.se

Har du frågor och vill veta mer om tjänsten, kontakt gärna oss:
Henrik Nätterlund, Växtodlingsrådgivare, 0702-38 10 82, henrik.natterlund@hushallningssallskapet.se
Carl Aschan, VD, 0708–541579, carl.aschan@hushallningssallskapet.se
Anders Eriksson, Fackligt ombud, 0705-620271
Mona Beckman, Tf Personalchef, 070-7950020

Hur söker du jobbet?

Sök jobbet via länken med ditt CV och ett personligt brev om varför jobbet som Växtodlingsrådgivare skulle passa dig. Vi använder Logan Rekrytering som har löpande urval och vi tillsätter tjänsten så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!
Följ länken nedan för att se sista ansökningsdag.

Ansökan: https://www.logan.se/jobs/1611680-vi-soker-vaxtodlingsradgivare-till-hs-konsult-orebro