Växtodlingsrådgivare sökes på Gotland

Efterfrågan på våra tjänster ökar och vi söker nu ytterligare en Växtodlingsrådgivare till kontoret i Roma. Vi söker dig som vill jobba som HIR-rådgivare inom växtodling. HIR står för Hushållningssällskapets individuella rådgivning – genom personlig rådgivning optimerar vi lantbrukarnas produktion.

Är du lockad av rådgivarrollen som kräver både samarbetsförmåga och ett stort eget driv? Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande och varierande arbetsuppgifter för dig. Du ingår i en grupp med fyra växtodlingsrådgivare och fyra lantbruksekonomer, där vi samarbetar och utvecklar tillsammans.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning i fält och från kontor. Arbetet inom HIR omfattar: bedömning av ogräs och skadegörare, rekommendation av insatsmedel, bearbetningsstrategier, vara ett bollplank när kunderna planerar kommande växtodlingssäsonger samt SAM-ansökningar.

Vi söker dig som är utbildad Agronom eller Lantmästare. Du bör vara självgående och ha en stark motor, vara vetgirig, lyhörd och öppen för utmaningar. Då jobbet innebär mycket personkontakter värderas social kompetens och intresse för människor högt. Vi ser gärna att du också har intresse för precisionsodling och teknikfrågor då vi har en ökande efterfrågan på dessa tjänster.

Erfarenhet av rådgivning och praktisk lantbrukserfarenhet är meriterande.

Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid.
Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

 

Tillträde: enligt överenskommelse under vintern 2020

Placeringsort: Gotland Grönt Centrum, Roma

Kontaktpersoner
Mats Pettersson VD, tel 070-316 04 01.