Växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet Västra

Vill du jobba som HIR-rådgivare inom växtodling och ingå i en driven grupp med andra växtodlingsrådgivare? HIR står för Hushållningssällskapets individuella rådgivning - genom personlig rådgivning optimerar vi lantbrukarnas produktion.

Vi bedriver oberoende rådgivning till lantbruksföretag verksamma i Västra Götalands och Värmlands län. Vi söker dig som vill jobba som växtodlingsrådgivare hos oss.

Är du lockad av rådgivarrollen som kräver både samarbetsförmåga och ett stort eget driv? Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande och varierande arbetsuppgifter för dig. Du ingår i en större grupp med drygt 15 växtodlare där vi samarbetar och utvecklar tillsammans. Du kommer också att samarbeta med våra rådgivare inom ekonomi, miljö, landsbygd, mat och hälsa vilket gör att vi kan erbjuda en mycket stimulerade arbetsmiljö.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning i fält och från kontor. Arbetet omfattar bedömning i fält, rekommendation av insatsmedel, bearbetningsstrategier samt vara ett bollblank när kunderna planerar kommande växtodlingssäsonger. I arbetet ingår även att arbeta med EU-rådgivning, skriva nyhetsbrev samt arrangera kurser och genomföra rådgivning inom Greppa Näringen.

Du bör vara självgående och ha en stark motor, vara vetgirig, lyhörd och öppen för utmaningar. Då jobbet innebär mycket personkontakter värderas social kompetens och intresse för människor högt. Vi ser gärna att du också har intresse för miljö och/eller vattenfrågor då vi har en ökande efterfrågan på dessa tjänster.

Erfarenhet av rådgivning och praktisk lantbrukserfarenhet är meriterande.

Vi söker dig som är utbildad Agronom eller Lantmästare.

Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Tillträde: enligt överenskommelse

Placeringsort: Skara

Kontaktpersoner
Viktoria Bawelin, affärsområdeschef, 0511-24882
Emma Lübeck, facklig företrädare Naturvetarna, 0511-24843 emma.lubeck@hushallningssallskapet.se

Ansökan med CV till:
Viktoria Bawelin
viktoria.bawelin@hushallningssallskapet.se

Hushållningssällskapet Västra
Järnvägsgatan 18
532 30 Skara

Ansökningar behandlas löpande, sista ansökningsdag 15 november 2020.