Växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet Västra

Hushållningssällskapet Västra söker dig som brinner för rollen som rådgivare med inriktning på växtodlingsfrågor och aktivt vill driva utvecklingen framåt tillsammans med andra kompetenta växtodlingsrådgivare i Västra Götaland och Värmlands län.

Är du lockad av rådgivarrollen? Att arbeta som växtodlingsrådgivare bygger på en kombination av kunskap, erfarenhet och social förmåga. Med en stor portion eget driv kan arbetets utformning till stor del påverkas av dig själv. Du ingår i en större grupp med drygt 15 växtodlare där vi samarbetar och utvecklar tillsammans. Du kommer också att samarbeta med fältförsök samt med våra rådgivare inom ekonomi, miljö, landsbygd, mat och hälsa vilket gör att vi kan erbjuda en mycket stimulerade arbetsmiljö med spännande och varierande arbetsuppgifter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning i fält och från kontor inom HIR – Hushållningssällskapets Individuella Rådgivning. Övriga aktuella arbetsuppgifter är EU-rådgivning samt att i förekommande fall hålla kurser och driva projekt. En roll som ämnesområdesansvarig kan ingå i tjänsten. Det innebär bland annat att samordna gruppen av rådgivare och utvecklingen av våra tjänster inom växtodlingen. Du bör vara självgående och ha en stark motor, vara vetgirig, lyhörd och öppen för utmaningar. Då jobbet innebär mycket personkontakter värderas social kompetens och intresse för människor högt. Erfarenhet av rådgivning och praktisk erfarenhet är ett krav 

Vi söker dig som är utbildad Mark/Växt-agronom eller Lantmästare.
Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav. 

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Vänersborg med möjlighet att arbeta från Dingle 

Kontaktperson 
Viktoria Bawelin, affärsområdeschef, 0511-24882
Linus Andersson, facklig företrädare Naturvetarna, 0511-24889 

Ansökan med CV skickas via mail till: 
Viktoria Bawelin, Affärsområdesansvarig
viktoria.bawelin@hushallningssallskapet.se 

Hushållningssällskapet Västra
Järnvägsgatan 18
532 30 Skara 

Ansökningar behandlas löpande, sista ansökningsdag 31 december 2022. 

Välkommen med din ansökan!

Om Hushållningssällskapet
Med kunskap, stort kundfokus och medlemsengagemang utvecklar Hushållningssällskapet det gröna näringslivet. Hushållningssällskapet består av 15 Hushållningssällskap, från norr till söder, från öst till väst. Under 2021 omsatte sällskapen drygt 900 miljoner kronor, och vi fortsätter stadigt att växa. Vi arbetar med lantbrukets och landsbygdens utveckling efter regionala förutsättningar och med våra kunders utmaningar som drivkraft. Sedan över tvåhundra år är Hushållningssällskapet en oberoende aktör som verkar för att hushålla med jordens resurser – därav namnet. Cirka 1000 medarbetare delar en gemensam vision om en landsbygd som lockar med ett näringsliv som växer. Hushållningssällskapet har idag cirka 25 000 medlemmar.