Växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten

Efterfrågan på vår växtodlingskompetens är stor och vi behöver förstärka vårt team med ytterligare växtodlingsrådgivare. Som rådgivare hos oss på Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten ingår Du i ett team möjliggörare med kompetens inom växtodling, bär- och grönsaksodling, fältförsök, landsbygdsutveckling, mat, ekonomi och redovisning.

Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten är ett av Sveriges nordligaste rådgivarteam och bedriver oberoende rådgivning till företagare inom de gröna näringarna verksamma i Norrbotten och Västerbottens län – Sveriges starkaste växande region för satsningar inom fossilfria samhällslösningar.

Om tjänsten:

Är Du lockad av en rådgivarroll som kräver erfarenhet, samarbetsförmåga och ett stort eget driv? Vi erbjuder ett givande och varierat arbete i ett sammanhang där Du får var med och bidra till utveckling hos jordbruksföretag i norra Sverige. Du kommer huvudsakligen jobba med enskild rådgivning som bland annat innefattar planeringar inför växtodlingssäsongen, fältbesök och upprättande av SAM-ansökningar. I arbetet ingår även att skriva artiklar och nyhetsbrev samt arrangera kurser och kundträffar. Som växtodlingsrådgivare har Du ett nära samarbete med vår fältförsöksverksamheten på Öjebyn Agro Park.

Vi vill att Du som söker:

  • har adekvat utbildning för tjänsten (lantmästare, agronom eller likvärdig utbildning).
  • gärna har praktisk erfarenhet från de gröna näringarna.
  • har förmågan att arbeta självständigt i nära samarbete med kunder och kollegor.
  • stimuleras av rådgivarrollen med eget resultatansvar.

Placeringsort: Luleå, Öjebyn/Piteå eller Kalix

För mer information:

Affärsområdeschef Marie Lundberg 070-644 52 12

Ansökningar med personligt brev och CV vill vi ha senast 30 november, 2022. Intervjuer kommer att ske löpande och anställning kan bli aktuell innan ansökningstidens slut. Startdatum av tjänsten efter överenskommelse. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal. Tjänsten är 100 %. Körkort krävs.

Ansökningshandlingarna skickar du till: infonord@hushallningssallskapet.se
Märk ditt mail med ”Växtodlingsrådgivare”.
Vi samarbetar med en rekryteringsfirma vid tillsättandet av tjänsten.

Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten bedriver konsultverksamhet och utvecklingsarbete inom flertalet olika områden, fiskodlingar samt fältförsök inom trädgård och växtodling. Idag är vi ca 30 medarbetare vid 6 st olika arbetsorter. Vi har i mer än 200 år erbjudit oberoende rådgivning inom de gröna näringarna, och det fortsätter vi med!