Bli växtodlingsrådgivare i Östergötland!

Behovet av växtodlingsrådgivning växer i Hushållningssällskapet Östergötland, och därför söker vi dig som vill bli nästa rådgivare i vår växtodlingsgrupp. Trivs du som en konsultativ partner och bollplank samt har växtodling som ditt huvudområde då ska du läsa vidare.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta både i fält och på vårt kontor på Vreta Kluster, vilket gör att vi kan erbjuda en mycket fri och stimulerade arbetsmiljö med spännande och varierande arbetsuppgifter. Under säsong bedrivs enskild rådgivning i fält, där en viktig del är att ta fram odlingsstrategier som passar den aktuella gården. En del av arbetet är också att generera och sprida kunskap genom att skriva rådgivningsbrev och artiklar, hålla i fältvandringar och arrangera kundevent. Andra arbetsuppgifter är EU-rådgivning samt att i förekommande fall hålla kurser och driva projekt.

Tillsammans med ett team bestående av rådgivare inom växtodling, miljö, ekonomi och redovisning kommer du kunna utbyta erfarenheter och samarbeta kring olika frågeställningar som dyker upp i rådgivningen.

Då tjänsten innefattar mycket självständigt arbete finns stor möjlighet till frihet i din planering. Det finns även chans till att utforma tjänsten efter egna intresseområden och därmed bidra till en positiv utveckling.

Hur bra låter inte detta? Fortsätt läs så ska vi berätta vilken bakgrund och personlighet som vi tror kommer göra succé i denna roll.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll tror vi att du har en bakgrund inom lantbruk och växtodling. Du är trygg i din kunskap och erfaren från branschen vilket du också trivs att dela med övriga kollegor i gruppen. En förutsättning för succé är att det finns förståelse för praktiskt lantbruk, konsultrollen och växtodlingsområdets frågeställningar. Din utbildning är agronom, lantmästare eller motsvarande.

De verkliga framgångsfaktorerna för rollen är dock dina personliga egenskaper.

För denna roll behöver du trivas med att bygga relationer. Oavsett om du föddes med den dragningskraften eller om du behöver jobba hårt för ditt relationsbyggande så är det en otroligt viktig del av tjänsten att kunna skapa förtroende, både med nya och befintliga kunder samt kollegor.

Du behöver ha ett affärsmässigt tänkande, vilket är grundläggande för rollen då du både agerar rådgivare samtidigt som du arbetar för att skapa fler kundrelationer.

Att ta initiativ och kliva fram när andra tar ett kliv tillbaka tror vi också är en bra egenskap för att kunna genomföra dina åtaganden. Och kombinerat med nyfikenhet för utveckling skapar det en fantastisk kombination för att lösa problem och ge konsultativt stöd.

Nu har vi beskrivit hur vi tror att rätt kandidat är. Är du den eller har du en annan bakgrund och personlighet som du tror kommer att göra succé i rollen som växtodlingsrådgivare? Skicka i så fall in din ansökan där du övertygar oss om att du är rätt person för jobbet!

Tillträdesdatum sker efter överenskommelse. Placeringsort för tjänsten är Vreta Kloster utanför Linköping, men möjlighet till visst distansarbete finns.

Ansökan skickas till rekrytering.e@hushallningssallskapet.se.
Sista ansökningsdag är 6 december. Vi tillsätter tjänsten löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Information om personuppgiftshantering hittar du här.

 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta:

Johan Oscarsson, växtodlingsrådgivare, 0708-29 08 28, johan.oscarsson@hushallningssallskapet.se

eller

Fredrik Ström, vd, 0708-29 47 07 fredrik.strom@hushallningssallskapet.se

 

Hushållningssällskapet består av 15 fristående medlemsorganisationer med uppgift att stödja och utveckla verksamheter inom landsbygdens näringar. Vi bedriver rådgivning, certifieringsverksamhet inom ekologisk produktion, fältförsök, utvecklingsarbete samt gymnasieutbildning.

Vi gjort vårt val och vill ej bli kontaktade av rekryteringsföretag och annonsörer.