Växtodlingskonsult till Hushållningssällskapet Halland

Som växtodlingskonsult ser du våra kunders behov och är en naturlig samarbetspart i att utveckla lantbrukarnas växtodling, företagande och affärer. Hushållningssällskapet Halland är ett av 15 oberoende och självständiga Hushållningssällskap. Vår affärsidé är att stärka och utveckla landsbygdens näringar - genom att vi har hög kompetens och många samarbeten inom och utom Halland.

Vi behöver bli fler och söker dig som vill vara med och utveckla växtodlingen i Halland! Växtodlingen i Halland är intensiv med spannmål, raps, vall, majs, potatis, trindsäd och sockerbetor. Som växtodlingskonsult arbetar du huvudsakligen med strategiarbete på gårdsnivå vad gäller växtodling, växtnäring och växtskydd men även med regelverk kopplat till jordbruk och primärproduktion. Arbetsuppgifterna handlar bland annat om fältrådgivning, växtodlingsplanering, styrfiler för kalkning och gödsling, rådgivning inom Greppa Näringen, SAM-ansökningar, planering och genomförande inför och under säsong. Arbetet sker både på kontor och ute i fält. Det finns möjligheter att fördjupa sig i något ämne genom att driva egna utvecklingsprojekt och/eller jobba del av tjänsten i fältförsöksavdelningen.

Hos oss kommer du att arbeta i ett team som tillsammans har lång rådgivningserfarenhet och har hela Halland som arbetsområde. I rollen som växtodlingskonsult behöver du kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Det innebär att du har god samarbetsförmåga med såväl kollegor som kunder. Vidare kan du uttrycka dig väl i tal och skrift samt har god datorvana.
Vi söker dig som är agronom, lantmästare eller har motsvarande kompetens. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av rådgivning inom växtodling och/eller utvecklingsarbete inom växtodlingsområdet. Att du har ett stort intresse och engagemang för att utveckla växtodlingen i Halland ser vi som en självklarhet!

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Omfattning: Upp till 100 %

Anställningsform: Tillsvidaretjänst

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placering: Halmstad eller Falkenberg

Frågor om tjänsten? Annika Bergman, tf VD, tel 070-567 18 57, annika.bergman@hushallningssallskapet.se eller Carl Blackert, växtodlingskonsult, 073- 620 51 40.

Facklig kontaktperson: Maria Berglund, tel 035-465 22, maria.berglund@hushallningssallskapet.se

Senaste ansökningsdag: 31 augusti. Vänta inte med att sända in din ansökan, rekryteringsprocessen startar direkt.
Skicka din ansökan till: ansokanhalland@hushallningssallskapet.se

Välkommen med din ansökan!

 

Vi undanber oss alla erbjudanden från rekryterings- och annonskonsulter.