Utvecklingsinriktad Forskare och Projektledare med fokus på teknik/IT/AI

Drivs du av att ta fram ny teknik och nya tjänster och delar vårt engagemang för kunskap som ger förutsättningar för långsiktiga hållbara, konkurrenskraftiga företag i de gröna näringarna? Vill du vara med att utveckla nya digitala verktyg som bidrar till ett hållbart samhälle? Då kan du vara just den vi söker!

Om tjänsten

Vi är inne i en förändringsprocess, där digitala verktyg tar en allt större plats och ger nya möjligheter. Vi arbetar t ex med AI för att titta på begränsande faktorer inom jordbruket för att kunna optimera grödtillväxt för att gynna både klimatet och för långsiktig jordbruksproduktivitet. Använda drönare och bildhanteringsverktyg för att utveckla vårt arbete med våra fältförsök, förädla och förpacka till kund, ta fram verktyg för att dra nytta av de stora data-mängder som tagits fram under många års försöks-och forskningsverksamhet är andra prioriterade områden.

Som forskare/projektledare hos oss kommer du att arbeta tillsammans med kollegor inom vår egen organisation såväl som med externa parter. Du får en viktig roll, en ”spindel i nätet”, i vår digitala satsning och förväntas ta en ledande roll i att utveckla den delen av vår verksamhet. Du ska söka anslag från olika forskningsfinansiärer, hantera projekt med deltagare från många organisationer samt ansvara för tidsplan och budget. Du kommer att rapportera till forskningschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är universitetsutbildad inom teknik, agronomi eller biologi. Du ska vara disputerad eller har motsvarande erfarenhet. Krav är att du har erfarenhet inom teknik, informatik, IT, AI eller motsvarande. Du ska vara van att söka anslag och ha erfarenhet som projektledare eller processledare.

Vi förväntar oss att du är innovativ, utvecklingsorienterad, analytisk och strukturerad. Du är en lagspelare, men kan även arbeta självständigt.

Placeringsort: Borgeby

Frågor om tjänsten? Ring oss gärna så berättar vi mer. Forskningschef Iréne Kamnert, 010-476 21 00, irene.kamnert@hushallningssallskapet.se

Sista ansökningsdag är den 2022-01-23.  Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag. Skicka in din ansökan här»