Två husdjursrådgivare med avels- respektive produktionsinriktning

Vår verksamhet byggs av kunniga och engagerade personer som tillsammans skapar möjligheter för lantbruk och landsbygd. Om du vill utvecklas i din yrkesroll så finns vi här för dig!

Just nu expanderar vår verksamhet och söker två husdjursrådgivare till Sjuhärad och Jönköpings län där den ena har inriktning produktionsrådgivning och den andra avelsrådgivning. Din roll som oberoende rådgivare är viktig inom branschen och hos oss finns en tydlig koppling till tillämpad forskning genom försöksgården Rådde och våra anställda forskare.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett team med erfarna husdjurstekniker och husdjursrådgivare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning i fält och från kontor. Du är det naturliga bollplanket till dina lantbrukare i avels- eller produktionsfrågor. I samarbete med våra övriga rådgivare inom husdjur, växtodling, ekonomi, miljö och skog bidrar du till effektivare produktion hos våra kunder.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för kor och lantbruk. Vi ser gärna att du har erfarenhet av avels- och/eller produktionsfrågor inom mjölk- och nötköttsproduktion. Vi tror att du är utbildad agronom eller lantmästare eller har motsvarande kompetens.

Du tar egna initiativ och uppskattar ordning och reda. Du tycker om att träffa kunder och se deras verksamhet utvecklas med lönsamhet. Har du dessutom intresse för ny teknik är det meriterande.

Som person har du lätt för att samarbeta och vinna både kollegors och kunder förtroende, du har ett prestigelöst förhållningssätt och sätter laget främst.

Om oss

Sedan drygt ett år tillbaka har vi ett nära samarbete mellan Rådgivarna i Sjuhärad och Hushållningssällskapet Jönköping vad gäller rådgivningsverksamhet inom ekonomi, växtodling, skog och animalieproduktion. Inom Hushållningssällskapet Sjuhärad bedrivs flera forskningsprojekt och försöksverksamhet samt gymnasieutbildning genom Strömma Naturbrukscentrum. Våra huvudkontor finns på Landsbygdens Rådgivningscentrum i Länghem några mil från Borås och i Huskvarna. Vi har också kontor i Ulricehamn och Vetlanda. Vi erbjuder en fantastisk arbetsmiljö med härliga kollegor och korta beslutsvägar.

Tjänsten är anpassningsbar efter dina intressen och styrkor. Balans mellan arbete och privatliv är viktigt för oss. Vi har kollektivavtal och tillämpar flexibla arbetstider och du har stor frihet att planera dina arbetsdagar.

Stationeringsort för tjänsterna är Länghem eller Huskvarna. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Är du intresserad?

Välkommen med din ansökan till oss snarast, dock senast den 20 augusti. Intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med din ansökan. Ansökan skickas till frida.carlsson@hushallningssallskapet.se

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta:

Frida Carlsson, rådgivningschef Rådgivarna i Sjuhärad och Vd Hushållningssällskapet Jönköping

tel: 070-829 09 76

e-post: frida.carlsson@hushallningssallskapet.se