Tf nationell projektkoordinator till Hushållningssällskapens Förbund

Hushållningssällskapens verksamhet är viktig för många. Vi erbjuder våra kunder och medlemmar inom de gröna näringarna oberoende kunskap för utveckling och bättre lönsamhet. Kunskap för landets framtid, helt enkelt. Arbetet som nationell projektkoordinator är en nyckelroll hos oss, med stort eget ansvar, en mycket intressant projektportfölj och många kontaktytor.

Hushållningssällskapens nationella projektkoordinator ska var föräldraledig i vår och vi söker nu hans ersättare. Arbetet som projektkoordinator innehåller både strategiskt och operativt arbete. Du kommer att utveckla och driva både det externa och interna koordineringsarbetet för nationella projekt. Det betyder att du kommer att arbeta med allt ifrån projekt och upphandlingar till intern uppstart, koordinering och uppföljning. Du har full koll på Hushållningssällskapets projektportfölj och fungerar som en sammanhållande kraft i det gemensamma nationella projektarbetet. I tjänsten ingår även att stödja Hushållningssällskapens förbundsdirektör/vd med vissa administrativa uppgifter. Du har ett eget ansvarsområde och rapporterar direkt till förbundsdirektören.

Du förväntas hålla dig informerad om vad som händer i Hushållningssällskapen och i branschen, och att tillsammans med projektutvecklaren proaktivt arbeta med den strategiska projektgruppen. Vi förutsätter att du är en noggrann, strukturerad person, som gillar god ordning. Det är också viktigt att du har fallenhet för att skapa förtroende och goda relationer, är trygg i dina beslut och vågar utmana invanda mönster. Du ser vad som behöver göras, tar initiativ och har förmågan att på ett strategiskt och strukturerat sätt föra våra nationella projekt framåt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Strategiskt och operativt projektarbete, där du kommer att utveckla och driva både det externa och interna arbetet.
  • Arbeta nära projektutvecklare, nationell kommunikatör och förbundsekonom med ansvar för koordinering, administration och utveckling av nationella projekt.
  • Du fungerar som en sammanhållande kraft i det gemensamma projektarbetet med 15 Hushållningssällskap från hela landet.
  • Du ansvarar för uppföljning, rapportering och rekvirering av Hushållningssällskapets nationella projekt enligt gällande rutiner och tar initiativ gällande affärsutveckling.
  • Du är riktigt bra på både skriftlig och muntlig kommunikation.
  • Du är en digitalt van och intresserad person som kan hantera det mesta digitalt.
  • Du har fallenhet för att skapa förtroende och goda relationer, är trygg i dina beslut och vågar utmana invanda mönster.
  • Du ser vad som behöver göras, tar initiativ och har förmågan att på ett strategiskt och strukturerat sätt föra projekt i mål i tid.
  • Du kommer att assistera och rapporterar till förbundsdirektören/vd.

Vem söker vi?

Vi vill att du som söker har relevant utbildning, gärna med administrativ, ekonomisk och/eller agrar inriktning. Om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och administration är det meriterande. Erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg, MS365 och Teams är ett krav. Vi ser mycket gärna att du har branschkunskap och ett redan etablerat nätverk inom den gröna näringen.

Vi tror att du finns i eller i närheten av Stockholm där Hushållningssällskapet har sitt förbundskansli, men erbjuder flexibiliteten i att arbeta där det passar dig bäst. Du ska vara beredd att resa en del inom Sveriges gränser och utgå från kansliet några dagar i veckan.

Övrig information

Period: Januari – juni 2023

Omfattning: Heltid

Placering: Mitt i Stockholm vid Förbundets och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens kontor på Drottninggatan 95B.

För frågor om arbetsuppgifter, kontakta projektkoordinator Theodor Landén Rhodin: 070–832 20 04
För frågor om anställningen, kontakta förbundsdirektör/vd Bo Selerud: 070–200 97 75

Ansökan skickas snarast möjligt, dock senast 6 januari till info@hushallningssallskapet.se, skriv ”Ansökan projektkoordinator” i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan!

_____________________________________

Om Hushållningssällskapet

Med kunskap, stort kundfokus och medlemsengagemang utvecklar Hushållningssällskapet det gröna näringslivet. Hushållningssällskapet består av 15 Hushållningssällskap, från norr till söder, från öst till väst. Under 2022 beräknas vi omsätta totalt ca 950 miljoner kronor, och fortsätter stadigt att växa. Vi arbetar med lantbrukets och landsbygdens utveckling efter regionala förutsättningar och alltid för våra kunders och medlemmars bästa, och med deras utmaningar som drivkraft. Sedan 1791 är Hushållningssällskapet en oberoende aktör som verkar för att hushålla med jordens resurser – därav namnet. Vi är cirka 1000 medarbetare som delar en gemensam vision om en landsbygd som lockar med ett näringsliv som växer. Hushållningssällskapet har idag cirka 25 000 medlemmar.