Rådgivare inom växtodling och ekonomi till Hushållningssällskapet Jämtland

Hushållningssällskapet Jämtland är i stark tillväxt. Därför söker vi rådgivare inom växtodling och ekonomi som vill vara med att utveckla rådgivning i framkant till länets lantbrukare.

Vi söker dig som stimuleras av rådgivarrollen och vill utveckla affärsmässiga lösningar till företag inom de gröna näringarna. Du är proaktiv och van vid att ta självständiga beslut. Du bör trivas med att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Arbetet innebär även kontakter med myndigheter och andra organisationer där kommunikationsförmåga är viktigt. Vi önskar att du är högskoleutbildad som till exempel agronom, lantmästare, civilekonom eller ingenjör. Kunskap om system och arbetsmetoder såsom tex. växtodlingsprogram och ekonomistyrning är ett plus. Hög trovärdighet bland och kunskap om länets företagare ses som meriterande. Språkkunskaper är meriterande liksom internationell erfarenhet.

Om oss

Hushållningssällskapet Jämtland är en oberoende rådgivningsorganisation med visionen att skapa en attraktiv landsbygd för stad och land. Det senaste året har vi utvecklats snabbt och bedriver nu rådgivning till de gröna näringarna i länet och i samarbete med andra Hushållningssällskap i resten av landet. Vår målsättning är att växa ytterligare. På Hushållningssällskapet Jämtland har vi fokus att bedriva en helhetsrådgivning till lantbrukare som vill vara i framkant i sin produktion. Vi jobbar mycket med hållbarhets- och effektivitetsfrågor. Genom att arbeta på Hushållningssällskapet får du tillgång till en bred kompetensbas och möjlighet till personlig utveckling genom organisationens rikstäckande nät av oberoende kompetens för näringslivet. Det är styrkan i Hushållningssällskapet.

Ansökan

Anställningsform avgörs utifrån de ansökningar vi får in, vi är flexibla. Vi har vårt kontor på Grönt Center i Ås där många av de gröna näringarnas intresseorganisationer finns, men placeringsort kan diskuteras. Tillgång till egen bil och körkort är ett krav. Sista ansökningsdag 2020-10-31. Tillträde sker efter överenskommelse.

Skicka din ansökan märkt ”Rådgivare” till:
hush.z@hushallningssallskapet.se

Frågor om tjänsten besvaras av
Karin Ahlberg Eliasson, VD Hushållningssällskapet Jämtland, 070-392 13 13
karin.eliasson@hushallningssallskapet.se

Hushållningssällskapet är 15 fristående sällskap över hela landet som tillsammans och var för sig erbjuder kunskap för landets framtid. Vi har ca 40 000 medlemmar och är ca 950 medarbetare. Vi driver naturbruksgymnasier, försöksgårdar, forskningsprogram – och erbjuder rådgivning för lantbrukets och landsbygdens utveckling.