Hushållningssällskapet Västra söker försökstekniker!

Vi har en omfattande försöksverksamhet och vi erbjuder nu en möjlighet att få jobba med ett mycket utvecklande jobb inom svensk växtodling.

Vårt fokus är att utföra växtodlingsförsök med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning i alla tänkbara grödor
till nytta för svenskt lantbruk. Vi genomför fältförsök inom sortprovning, växtskydd, ogräskontroll, växtnäring, jordbearbetning m.m.
Vi har även en egen laboratorieverksamhet. En större del av försöken utför vi på vår egen försöksgård Logården i Grästorp som även är placeringsort.

Vi söker en praktisk person som har relevant utbildning inom jordbrukssektorn och/eller ett stort växtodlingsintresse. Tidigare erfarenhet av jordbruk och fältförsöksarbete är meriterande. Då vårt arbetssätt är att jobba i team är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Men även att kunna arbeta under eget ansvar är en viktig egenskap hos den vi söker.

Arbetsuppgifter: Du är med och planerar och lägger ut fältförsök. Du kommer att använda dig av lantbruksmaskiner anpassade för fältförsök men även arbeta en hel del med graderingar samt laborativt arbete. All försöksrapportering sker digitalt i program som Excel, Word och NFTS. En kombination av fältarbete och arbete i labb ger en variation i arbetsuppgifter.

B-körkort är ett krav. BE och C-körkort samt sprutcertifikat är meriterande men ej ett krav.
Tjänsten är en tillsvidare anställning, vi tillämpar provanställning 6 månader. Tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 31 januari 2020 men vi behandlar ansökningar vartefter de kommer in.

För ytterligare information
kontakta försöksledare Evelin Johansson, 0511-248 78, evelin.johansson@hushallningssallskapet.se
Facklig företrädare är Emma Lübeck, 0511-248 43

Sänd ansökan snarast till viktoria.bawelin@hushallningssallskapet.se
eller till
Hushållningssällskapet Västra, Viktoria Bawelin, Järnvägsgatan 18, 532 30 Skara.
Vi behandlar ansökningar vartefter de kommer in.