Naturvårdsrådgivare till Mellansverige

Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande, varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tillsammans med drivna kollegor kommer du att vara med och utveckla vår rådgivning till lantbruksföretag. Hos oss kan du göra skillnad för svenskt lantbruk!

Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivningsteam inom skog- och lantbruk? Har du expertkunskaper inom insekter? Är du intresserad av fåglar och kärlväxter knutna till odlingslandskapet? Vi söker ny medarbetare inom naturvårdsrådgivning med fokus på biologisk mångfald i odlingslandskapet. Hos oss kommer du att ingå i ett team med flera rådgivare inom miljöområdet men du har även stöd från kollegor inom andra ämnesområden som lantbruksdjur och växtodling.

Tillsammans med nyfikna kollegor kommer du att vara med och utveckla och sprida kunskap om biologisk mångfald i odlingslandskapet och dess betydelse för lönsamheten. Du kommer huvudsakligen att jobba med enskild rådgivning samt driva projekt för exempelvis kommuner och myndigheter. Det finns stora möjligheter att utforma tjänsten efter din kompetens och dina intressen. I arbetet ingår även att skriva artiklar och nyhetsbrev samt arrangera kurser och kundträffar. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid.

Kvalifikationer
• Har adekvat utbildning för tjänsten (agronom, lantmästare, biolog m.fl.).
• Är intresserad av eller har kunskap om lantbruk.
• Är väl insatt i biologisk mångfald i odlingslandskapet
• Stimuleras av rådgivarrollen med eget resultatansvar.

Placeringsort: Uppsala, eller eventuellt på något av våra andra kontor i Örebro, Strängnäs, Nyköping, Västerås, Stora Skedvi, Storvik eller Bollnäs

För mer information:
Marie Lundberg, 0155-19 05 48

Naturvårdsrådgivare: Frida Hedin, 0727-419 414
Facklig kontaktperson Naturvetarna: Anton Liedgren 018-56 04 26

 

Ansökan med personligt brev och CV vill vi ha senast 13 juni 2021. Intervjuer kommer att ske löpande och anställning kan bli aktuell innan ansökningstidens slut.

Ansökningshandlingarna skickar du till: hskonsult@hushallningssallskapet.se
Märk ditt mail med ”Rådgivare naturvård”.

Hushållningssällskapet har i 200 år erbjudit oberoende rådgivning inom de gröna näringarna, och det gör vi fortfarande. Vi bedriver konsultverksamhet inom flertalet olika områden samt fältförsök och forskning inom framförallt växtodling. Idag är vi cirka 60 medarbetare vid kontoren i Uppsala, Nyköping, Strängnäs, Örebro, Kumla, Västerås, Storvik, Stora Skedvi och Bollnäs.