Naturbruksgymnasiet Kalmar söker lärare/instruktörer inom naturbruk

Naturbruksgymnasiet Kalmar ligger i Smedby i utkanten av Kalmar. Här finns till hösten ca 150 gymnasieelever som studerar naturbruk med inriktning mot djurvård och djursjukvård, häst och ridsport, lantbruk eller skogsbruk. På skolan bedrivs även utbildning för vuxna. På grund av pensionsavgångar samt fler elever söker vi medarbetare till fyra tjänster.

Det är bra om du är lärare men det går också bra om du kommer direkt från skogs- eller lantbruksbranschen och har de kunskaper vi efterfrågar. Personlig lämplighet för sökt tjänst och intresse för att utbilda framtidens medarbetare inom naturbruk är viktig för oss.

Instruktör/lärare skog 1 100%

Undervisning i motorsåg och röjsåg med tyngdpunkt på praktisk undervisning. Teoretisk/praktisk undervisning i sågens konstruktion, service och underhåll, filningsteknik samt regler och lagar vid arbete med motorsåg och röjsåg ingår också. Är du examinator för motorsåg- och röjsågskort är det meriterande. Andra skogliga ämnen ingår i tjänsten. Flera års praktiskt arbete med motorsåg är meriterande.

Instruktör/lärare skog 2 100%

Undervisning i praktisk körning med skotare. Teoretisk/praktisk undervisning i maskinlära, service och underhåll, maskindator, arbete i maskinlag samt simulatorutbildning. Andra skogliga ämnen ingår i tjänsten. Flera års praktiskt arbete med skotarkörning är meriterande.

Instruktör/lärare lantbruk 100%

Undervisning praktiskt och teoretiskt i kurserna naturbruk, fordon och redskap, lantbruksmaskiner, lastmaskin, serviceteknik, växtodling samt byggnadsunderhåll, med tyngdpunkt på praktisk undervisning för ungdomar och vuxna som studerar naturbruk. Andra naturbruksämnen kan ingå i tjänsten. Du är lantmästare/instruktörsutbildad med flera års praktisk erfarenhet inom modernt lantbruk.

Instruktör/lärare djur/lantbruksdjur 80–100%

Undervisning praktiskt och teoretiskt i ämnena djur och lantbruksdjur för vuxna och ungdomar som studerar naturbruk. Du är helst lantmästare eller agronom med flera års praktisk erfarenhet av arbete med lantbruksdjur och har även erfarenhet av sällskapsdjur.

För att passa någon av dessa tjänster

  • är du social, du gillar ungdomar och vuxenstuderande
  • har du god kompetens inom ämnesområdet och tycker om att undervisa
  • arbetar du aktivt i linje med skolans värdegrund och ämnesplaner
  • samarbetar du med skolans personal och våra samarbetspartners
  • kan du börja din anställning 2020-08-10

Intervjuer och anställning sker löpande. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta tova.johansson@nbgkalmar.se eller när det gäller skog mikael.gustafsson@nbgkalmar.se

Vi vill ha din ansökan med cv och personligt brev till e-postadress: tova.johansson@nbgkalmar.se så snart som möjligt.
Läs gärna mer om vår verksamhet på www.nbgkalmar.se