Miljörådgivare till Hushållningssällskapet/HS Konsult AB

Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande, varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tillsammans med drivna kollegor kommer du att vara med och utveckla vår miljörådgivningstjänst till lantbruksföretag. Hos oss kan du göra skillnad för svenskt lantbruk!

Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivningsteam inom skog- och lantbruk? Vi söker nya medarbetare då vi ser en ökad efterfrågan på vår miljörådgivning. Hos oss kommer du att ingå i ett team med flera rådgivare inom miljöområdet men du har även stöd från kollegor inom andra ämnesområden som lantbruksdjur och växtodling.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att jobba med HIR-Miljö – ett skräddarsytt rådgivningspaket för anmälnings- och tillståndspliktiga lantbruksföretag. I arbetsuppgifterna ingår även granskning av utredningar och officiella dokument, att göra tillståndsansökningar/MKB, miljörapporter, egenkontroller och tvärvillkorsrådgivning i nära samarbete med våra kunder och i kontakt med berörda myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning på högskolenivå inom miljöområdet eller har motsvarande utbildning med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har arbetslivserfarenhet inom miljöområdet samt praktisk erfarenhet av miljöarbete. Du stimuleras av konsultrollen med eget resultatansvar.  Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer

För att trivas i rollen tror vi att du har kunskap om miljölagstiftningen samt erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken. Erfarenhet och kunskap om tillsynsrollen är också meriterande. Det är en fördel om du kunskap om hur svenskt lantbruk fungerar.

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Att vara engagerad och ansvarstagande kommer naturligt för dig. Du är även lösningsfokuserad och känner dig trygg i att fatta självständiga beslut samtidigt som du är strukturerad och genomför arbete med hög kvalitet. Rollen innebär många kontaktytor både med lantbruksföretag och myndigheter där god samarbetsförmåga och kommunikation är av stor vikt. Du ska även trivas med att arbeta resultat och serviceinriktat.

Placeringsort: Strängnäs, Nyköping Bollnäs eller Uppsala

Välkommen med din ansökan!

För mer information:
Affärsområdeschef: Marie Lundberg 070-644 52 12

Facklig kontaktperson: Anders Ericsson 070-562 02 71

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal.

Ansökningar med personligt brev och CV vill vi ha senast 30 augusti, 2020.

Intervjuer kommer att ske löpande och anställning kan bli aktuell innan ansökningstidens slut. Vi samarbetar med en rekryteringsfirma vid tillsättandet av tjänsten. Ansökningshandlingarna skickar du till: hskonsult@hushallningssallskapet.se Märk ditt mail med ”Ditt namn, Miljörådgivare”.

HS Konsult AB säljer oberoende rådgivning till lantbruksföretag i Uppsala, Stockholm, Södermanland, Västmanland, Örebro, Gävleborg och Dalarnas län. Vi är ca 60 medarbetare på kontoren i Bollnäs, Stora Skedvi, Storvik, Uppsala, Västerås, Örebro, Kumla, Strängnäs och Nyköping. Utifrån vår gemensamma värdegrund baserad på kompetens, pålitlighet och förtroende arbetar vi tillsammans för utveckling och ökad lönsamhet inom de gröna näringarna.