Miljörådgivare Hushållningssällskapet Västra

Vill du vara lantbrukarens självklara bollplank när det kommer till miljöregler? Vi kan erbjuda ett omväxlande och utvecklande arbete där du får vara med och stötta lantbruksföretagen i sitt viktiga miljöarbete!

Hushållningssällskapet Västra bedriver oberoende rådgivning till lantbruksföretag verksamma i Västra Götalands och Värmlands län.

Är du lockad av rådgivarrollen och vill kombinera kunskap, erfarenhet och social kompetens i din vardag? Hos oss finns en flexibel arbetsplats med spännande och varierande arbetsuppgifter. Med en stor portion eget driv kan arbetet till stor del utformas av dig själv. Du ingår i en grupp med två-tre miljörådgivare där vi samarbetar kring och utvecklar våra olika tjänster tillsammans, men samverkar också nationellt i ett nätverk av miljörådgivare på Hushållningssällskapet. Du kommer även att samarbeta med våra rådgivare inom affärsområden som bygg, ekonomi, miljö och växtodling, något som gör din arbetsdag full av trevliga, kloka kollegor, positiv energi och arbetsglädje!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att som rådgivare hjälpa lantbrukare och andra landsbygdsföretag med egenkontroll utifrån Miljöbalken, årlig miljörapportering, tvärvillkorsrådgivning, tillståndsansökan och miljökonsekvensbeskrivning.

Du bör vara självgående och ha en stark motor, vara vetgirig, lyhörd och öppen för utmaningar. Då jobbet innebär mycket personkontakter värderas social kompetens och intresse för människor högt.

Vi söker dig som är utbildad agronom, lantmästare eller likvärdig utbildning. Praktisk erfarenhet av lantbruk och rådgivning meriteras högt.
Arbetsplatsen omfattas av svenska kollektivavtal och tjänsten är på heltid/deltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Skara, Vänersborg eller Karlstad

Kontaktpersoner 
Charlotta Norén, miljörådgivare, 0511–248 08
Sofia Hedlund, affärsområdeschef, 070–829 09 21
Linus Andersson, facklig företrädare Naturvetarna, 0511–24889

Ansökan med CV till: 
Sofia Hedlund
sofia.hedlund@hushallningssallskapet.se

Hushållningssällskapet Västra
Ventilgatan5c
653 45 Karlstad

Ansökningar behandlas löpande, sista ansökningsdag 15 juni 2022