Laboratorietekniker/assistent, Logården Grästorp

Hushållningssällskapet Västra har en omfattande försöks-/ och laboratorieverksamhet och vi erbjuder nu en möjlighet att få jobba med ett utvecklande jobb kopplat till svenskt lantbruk. Tjänsten riktar sig till dig som vill vara med och arbeta i vårt nya laboratorium.

Vårt fokus är att utföra miljö- och lantbruksrelaterade analyser med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning till nytta för svenskt lantbruk. Vi är ett relativt litet labb under stark tillväxt vilket innebär att du får vara delaktig i en spännande utveckling. Du förväntas vara delaktig i alla moment som utförs på laboratoriet, men rollen anpassas efter din erfarenhet, intressen och ambition.

Vi söker Dig som är en strukturerad och noggrann person och som gärna har en utbildning som kemist, laboratorietekniker/-assistent eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av laboratorieverksamhet är självklart meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet inom exempelvis foderanalys, miljöanalys eller jordanalys. Då vi jobbar såväl i grupp som självständigt är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Att kunna arbeta under eget ansvar är en viktig egenskap hos den vi söker.

Arbetsuppgifter: Du är med och planerar och utför vårt dagliga arbete, såväl som bidrar till utvecklingen av vårt system för kvalitetsövervakning. Arbetet innefattar bland annat; provregistrering, provförberedelse, jordartsanalys, grundämnesanalyser med ICP-OES, näringsanalys med NIR och kolorimetriska analyser med DA. Arbete med metodutveckling och validering utförs enligt behov. Administrativt arbete i Office-paketet förekommer. Vid behov kommer även eventuellt möjlighet till visst fältarbete finnas. Tyngre lyft kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Sista ansökningsdag är den 31 mars 2023 men vi behandlar ansökningar löpande.

För ytterligare information kontakta vår Platschef Pär Davidsson, 0511-248 85, par.davidsson@hushallningssallskapet.se. Facklig företrädare är Evelin Johansson 0511-248 78

Sänd ansökan snarast till par.davidsson@hushallningssallskapet.se eller till Hushållningssällskapet Västra, Pär Davidsson, Logården 6, 467 92 Grästorp.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om vårt laboratorium på Logården här!