Kommunikatör med intresse för landsbygdsutveckling

Verksamheten växer och Hushållningssällskapet Jönköping söker kommunikatör.

Om Hushållningssällskapet
På Hushållningssällskapet i Jönköping är vi i dagsläget ett 25-tal medarbetare med en bred verksamhet kopplad till främst de gröna näringarna. Vi arbetar med allt från fältförsök, rådgivning inom skog, ekonomi och miljö till mässor och frågor kopplade till livsmedelsförsörjning, beredskap och hållbarhet.

Vår verksamhetsidé är att genom kunskapsspridning främja utvecklingen av lantbruket och landsbygden – en uppgift lika aktuell idag som vid starten 1814. Vi är verksamma i hela Jönköpings län och våra kontor ligger i Huskvarna och Vetlanda.

Om tjänsten

Som kommunikatör på Hushållningssällskapet kommer du att arbeta med kommunikation både internt och externt ut mot våra kunder samt samverkanspartners. Du kommer vara en viktig kugge i genomförandet av våra uppdrag, framförallt våra projekt. Just nu har vi flera spännande uppdrag – lokalt, regionalt och nationellt – som t.ex. Klimatförändringarnas effekter för skogsbruket, Jämställdhet inom Gröna Näringen, Digitalt lärande, Tryggad Svensk Livsmedelsproduktion, LågProtein Foderstat och Samarbete för nya Gröna Jobb.

Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande och varierande arbetsuppgifter där du kommer jobba tillsammans med framstående och erfarna rådgivare inom flera olika ämnesområden.

Har vi fångat ditt intresse?
Vi söker dig som vill göra skillnad och är intresserad av utveckling på landsbygden och de gröna näringarna. En naturlig del av tjänsten är att ta egna initiativ och kontakta kunder/intressenter inom våra olika uppdrag. Som person tror vi att du är pedagogiskt lagd, gillar att samverka och trivs med att prata inför andra. Arbetet innebär att du kommer jobba strategiskt och utvecklande med kommunikationsarbetet. Du kommer ha ett nära samarbete med ledningen och erfarenhet av organisationskommunikation och strategiskt övergripande arbete ser vi som meriterande.

Du har erfarenhet som kommunikatör och har kompetens att uttrycka dig i tal, skrift och rörlig media. Vi tror dessutom att du är jordnära och nyfiken. Vi söker dig som har erfarenhet och intresse för marknadsföring och digitala verktyg som t.ex. filmredigering, bildbearbetningsverktyg, hantering sociala medier, webbkurser (Moodle) och WordPress. Vi ser gärna att du har arbetat i programmen i Adobe Creative Suite: Photoshop, In Design, Illustrator.

Vi vill att du har några års branscherfarenhet och är motiverad att dela vår värdegrund. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Tillträde: enligt överenskommelse

Placeringsort: Huskvarna

Arbetsområde: Jönköpings län.

Mer information om tjänsten: Frågor om tjänsten besvaras av Frida Carlsson, VD: 0708-290976 eller Magnus Ekström, Skogsrådgivare tel: 0708-241020.

Vi önskar ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 maj 2023, och kommer att behandla ansökningarna löpande. Skicka den till e-postadress frida.carlsson@hushallningssallskapet.se.

Hushållningssällskapet är 15 fristående sällskap över hela landet som tillsammans och var för sig erbjuder kunskap för landets framtid. Vi driver naturbruksgymnasier, försöksgårdar, forskningsprogram, projekt för bättre mat – och erbjuder rådgivning för lantbrukets och landsbygdens utveckling.