Hushållningssällskapet Västra söker Affärsområdeschef Ekonomi och Landsbygd

Vi söker en engagerad affärsområdeschef som tillsammans med medarbetarna ska fortsätta utveckla verksamheten i nybildade Hushållningssällskapet Västra.

Affärsområde Ekonomi och Landsbygd tillhandahåller rådgivnings och utvecklingstjänster i ekonomi och bokföring samt inom en rad områden inom skog, landsbygdsutveckling, trädgård, mat och hälsa. Vi vänder vårt kundfokus mot lantbruk, småföretagare och alla typer av organisationer i den gröna sektorn. Våra uppdrag är både ekonomiadministration, rådgivning samt uppdrag drivna i projektform. I rollen som kontorschef kommer ditt fokus vara ledarskap och att utveckla verksamheten mot ökad lönsamhet samt fler och ännu mer nöjda kunder!

Vi verkar främst i området runt Vänern (Västra Götaland och Värmland), men har också nationella och internationella uppdrag. Våra rådgivare är lokalt förankrade, nära det lokala samhället och har stora lokala kontaktnät att luta oss mot.  Vi har nära kontakt med forsknings- och utvecklingsaktörer. Vår uppgift är att omvandla teori till praktik och vice versa. Det nybildade Hushållningssällskapet Västra är en sammanslagning av Värmland, Väst och Skaraborg.

Arbetsbeskrivning

Som affärsområdeschef har du resultat och personalansvar för affärsområde Ekonomi och Landsbygd. Du leder och planerar verksamheten genom att coacha, inspirera och utveckla medarbetarna inom Ekonomi och Landsbygd till ett starkt team med energi och framåtanda för att öka tillväxten och lönsamheten samt kundnöjdheten. Du är själv drivande i försäljning- och marknadsföringsarbetet. Du ingår i Hushållningssällskapet Västras ledningsgrupp.

Vi fäster stor vikt vid ditt ledarskap och att du tillsammans med medarbetarna arbetar aktivt för att hjälpa våra kunder att driva och utveckla sina företag och projekt. I uppdraget som affärsområdeschef ges du möjligheten att påverka, såväl din egen som verksamhetens framtida utveckling. Du kommer att erbjudas utbildningar och möjlighet att dela erfarenheter med andra kollegor inom hela sfären av Hushållningssällskap.

Är du den vi söker?

Vi söker dig med akademisk utbildning, gärna inom ekonomi och/eller projektledningserfarenhet. Du ska ha flerårig arbetslivserfarenhet och gärna god kunskap inom redovisning samt ekonomirådgivning. Vi avser göra en satsning på rådgivning inom ekonomi och tillhörande tjänster, så har du sådana erfarenheter är det en merit. Erfarenhet inom landbygdsutvecklingens olika områden är det också positivt. Du bör även trivas med att tillsammans med ditt team arbeta mot uppställda mål, och det är meriterande om du har erfarenhet från konsultbranschen inom lantbruk, landsbygd eller från skoglig verksamhet.

Du är som ledare kommunikativ och förtroendeingivande med ett stort affärsdriv. Du har och förmedlar hög energi, vilket skapar goda förutsättningar för förbättringsarbete, som leder till kundnytta och teamets framtida utveckling.

Placeringsort: Vänersborg, Skara eller Karlstad

Vill du veta mer, kontakta gärna: 
VD Ove Konradsson 0708-53 13 25
Affärsområdeschef Christina Milén Jacobsson 0521-72 55 15

Ansökan skickas senast den 5 augusti till:

rekrytering@hushallningssallskapet.se
märk din ansökan ”Namn Affärsområdeschef Ekonomi och Landsbygd. Vi tillämpar löpande rekrytering.

Hushållningssällskapet är 15 fristående sällskap över hela landet som tillsammans och var för sig erbjuder kunskap för landets framtid. Vi driver naturbruksgymnasier, försöksgårdar, forskningsprogram, projekt för bättre mat – och erbjuder rådgivning för lantbrukets och landsbygdens utveckling.

Drygt 700 medarbetare – främst rådgivare, lärare, projektledare, forskare och fältförsökspersonal – delar en gemensam vision om en landsbygd som lockar med ett näringsliv som växer. Vi har ca 40 000 medlemmar.

ATL:s läsare utsåg nyligen Hushållningssällskapet till den bästa arbetsgivaren!